Fy fan..

Vilket jäkla svammel det kan vara på vissa forum, ras forum tycker jag är bra än så länge men "allmänna" forum med folk som har allt möjligt i kopplet, ojoj säger jag bara, det är ju på sandlådenivå vilket ämne man än läser.. Blir så jäkla trött på sånt, är inte ett forum till för att få hjälp & lära sig av varann? Inte är ju meningen att man ska hoppa på varann & vara otrevliga? Fy för sånt säger jag!!

Kvällen har varit sååå lugn & skön, brorsan var förbi tidigare & godkände fikat som jag ska ha med mig i morgon på SWB Bodens aktivitetsdag- Öppet Hus, ska bliiii så kul!! Är väl därför det är lugnt i kväll oxå, vill vara pigg & alert hela dagen i morrn, avundas inte alla fyllskalllar som vinglar runt därute nu & kommer att må skit i morrn!

Näpp, åter till soffan =)

Sov sött!!




Bakar..

Gör jag idag.. Än så länge en långpanna med Chokladrutor & en rulltårta med hallonsylt & chokladmousse, den blir säkert god men inte så vacker, hihi, rullade ihop kortsidan på den istället för långsidan  så att den är jätte tjock.. Men som sagt, den smakar nog bättre än vad den ser ut =)

Nu ska jag hämta krafter i soffan med Puma innan det är dags för utgång igen =)

Ha en härlig Lördag!!





WTF...

Ännu en natt med dålig sömn, fattar inte vad jag ska göra för att få sova ordentligt?? Piller någon???

Planen idag är aktivering av Puma i vanlig ordning, ska hinna baka inför morgondagen, lämna igen filmerna & kanske hyra någon ny oxå? Sen får vi se vad som händer?

Ska dricka upp mitt kaffe nu & bege mig ut i kylan!




Kvällens andra..

Film- Dumpa honom.. Klart sevärd! Påminner en hel del om tidiga avsnitten av Sex In The City, om man gillade serien kommer man att gilla filmen!!

Kan lova att det har blivit några tankeställare under filmens gång, alla har vi varit där, känt mycket & inte fått nåt gensvar eller så är det nån som bara är för mycket medans man inte själv är intresserad..

Kärlek är inte nån lätt match, det har jag iaf lärt mig under mina 31 år på jorden, ibland är man lycklig, ibland är man olycklig, ibland tror man att man är säker & sen kommer smällen..

Tror fortfarande stenhårt på att det finns en plan för oss alla utstakad som vi inte vet om.. Visst fan gör det ont ibland men det finns en mening med allt som sker det är jag övertygad om!

Nåja, huvudsaken är att jag är lycklig och det är jag, kanske inte alla som är ämnade att dela livet med nån annan??

Nu ska jag mysa vidare =)





Cheerleading & Älgklövar =)


Dagens har bara försvunnit för oss.. Hämtade upp dagens prom sällskap inne i stan vid 12, åkte till Gruvberget & prommade i säkert en timme, var svettig & anfådd & nöjd & glad =) I slutet av prommen fick Puma & nya kompisen D busa tillsammans, gick riktigt bra, dom har sprungit som fan!! D:s matte L var riktigt imponerad av farten på Puma, hon är skitsnabb lill sötingen!

Efter prommen så begav vi oss inte till stan med 2 trötta hundar för lite social träning bland allt folk. Passade på att köpa lite godis & hyra 2 filmer på väg hem..

En av dom blev Fired Up, en rätt töntig film om cheerleding, men många skratt blev det =) Nivån på cheer var sådär,inget att se för att lära sig mer!

Under filmen så ringer det barn på dörren, Bus eller godis, hade faktiskt ingen lust att dela med mig av godiset så jag sa att jag inte hade nåt, skojade med dom & frågade om dom ville ha en älgklöv istället, hihi, jooo så jag stängde dörren & hämtade en & deras miner var såå söta när dom såg att jag verkligen hade en, haha, så det slutade med att jag fick busa med dom =)) Klöven ville dom inte ha & det var nog lika bra det!

Ska försöka få i mig lite mat, promma Puma en stund i mörkret & sen kolla mer film, har en till att se =)

Akta er för alla monsterbarn där ute ;)






Tidig morgon..

Iaf känns det som att det är jäkligt tidigt!

Planen för tillfället är att gå ut med Puma en sväng, plugga & göra klart inlämningsuppgiften sen ska vi åka & träffa L & hennes hund D som är en av Pumas nya kompisar för att gå en långprom nånstans, tyvärr är vädret grått & tråkigt, -2,5 grader men det är bara att klä på sig =)

Sömnen inatt har varit sådär igen, trött som fan när jag lägger mig men sen börjar tankarna vandra, är inte nåt speciellt som jag funderar på utan allt möjligt snurrar runt i huvudet.. Jobbigt är bara förnamnet!! Har väl sovit 5 timmar kanske inatt? Men förhoppningsvis så kommer dagens utevistelse att göra susen för sömnen inatt =)

Ha nu en skön dag på er!!




Update..

I andra bloggen..

Nu ska jag iväg!

Tjingeling...




Dagens shopping..

Lindex Shop Online - Linne Lindex Shop Online - Klänning

Bilder från Lindex Shop Online

Linnet till vänster 249:-, tunikan till höger 229:-, köpte även en stickad längre polo i svart, verkligen färglatt idag ;)

Gallerian var trevlig, alldeles för mycket folk för min smak, föredrar att shoppa när det är lugnt & stilla & man slipper trängas så mycket.. Men nu har jag varit där & vet vad som finns iaf =)

Har fått i mig middag, Puma har ätit dåligt senaste dagarna, pigg i övrigt men verkar inte vara hungrig? Ingen feber iaf så det är väl bara nåt övergående hoppas jag? Vill ju att hon ska kunna vara med på Sprint tävlingen på Söndag som planerat..

Ska plugga en stund nu innan tema kvällen,ska bli skoj..

Ha en skön kväll =)

 





Ännu..

En natt med dålig sömn.. Vågar inte ens se mig i spegeln & se dom mörka ringarna under ögonen =( Denna natt somnade jag efter 2 nån gång, låg i sängen strax innan 23 så jag var rätt irriterad innan jag väl somnade, fattar inte varför jag är såå trött när jag lägger mig & sen bara blir tvärpigg? Är ju inte så att jag ligger & halvslumrar på soffan hela dagarna heller..

Har hunnit med att drömma en massa konstiga drömmar oxå, tänker INTE berätta mer än så här ;) Haha..

Planen för dagen är plugga, ska åka på biblioteket & lämna igen böcker & kolla in nya gallerian oxå..

Hörs senare!




Tänkvärt..

Ceasar Millan avslutade ett av sina program med orden-

Du får inte den hund du vill ha, du får den hund du behöver..

Dom orden har funnits i mina tankar i flera dagar nu, tänk om jag hade skaffat den vovve jag hade velat ha förra året, den hunden är numera i himmelen pga olika anledningar..

Kan lova att jag är glad att jag hade lite is i magen & inte följde mitt hjärta då utan lyssnade på hjärnan.. Det är ju så att ibland har hjärnan rätt & ibland måste man följa sitt hjärta..

Nu är kvällens avsnitt av Greys slut, kissprom med Puma & sen sängen för oss..

Sov gott =)




Kvällen..

Samma sak idag, är heeelt slut efter 2 timmars social träning utomhus med Puma, har gått bra även idag bortsett från några små utbrott men dom gav sig snabbt =) Så det tar sig verkligen =) Är en otroligt stolt Matte!!

I kväll blir det tidigt är planen, ska se Greys Anatomy snart & sen direkt ut med Puma & sen sängen, måste verkligen få sova inatt!!

I morgon är det invigning av Gallerian här i Boden- Enter heter den, måste nog planera in ett besök där tror jag, ska även på en temakväll i morrn om Weight Pulling, 18,30 på Hundcafeet, ska bli intressant!

Näpp, ska fixa kvällsfika nu & sen gosa ner mig i soffan =)

Sov sött!




Nattsömnen..

Har varit det sämsta på länge.. Fram tills kl 5 så har jag snurrat runt, runt, vaknat, slumrat till, snurrat, varmt, kallt, osv.. Sen efter kl 5 har jag äntligen fått sova ordentligt.. Tyvärr så var det inte uppstigning förrän 10,30 men lite sömn är ju ett måste ibland..

Har hunnit med frukost, en härlig prom med Puma, strålande sol & lite vitt på backen= ren hund när vi kom in =) Prommen idag blev ca 30 min, avslutade med lek, sök & apportering, tänk att Mattes vantar kan vara såååå roliga =) Passade även på att träna lite inkallning & det blir bättre & bättre ju mer jag tränar, nu slipper jag vänta & vänta, nu kommer hon oftast på första hit =) Good girl!!!

Har en plan som jag gärna vill genomföra, tänker inte berätta mer än så för tillfället :P Men jag ska göra allt jag kan för att det ska bli av!!

Nu ska jag plugga =)

Ha en underbar dag i solen =)




Träningen..

I kväll har gått riktigt bra =) Fick med mig grannen & vovven oxå, nu har dom tagit ett steg i rätt riktning!

Kvällens pass har gått bra, DW 15 min 5 kg, flås på slutet, så skoj att få upp munnen på lilla Puma =)

Har kört lite lydnad, kontkatövningar m.m, kvällen avslutades i klubbstugan med stretch & massage av våra 4 beningar, vissa uppskattar det mer än andra kan man säga, hihi.. Puma gillade då det om än golvet var lite svalt..

Nu är det slapp & mys resten av kvällen, är riktigt trött redan nu så det kanske blir en tidig kväll för oss..

Ska iaf se Desperate Housewifes om jag orkar & sen sängen, idag har vi varit ute i mer än 3 timmar totalt så det kommer att sussa sött i soffan snart för Puma iaf!!

Ha nu en skön kväll!




Dagen so far..

Har hunnit med morgon prommen, skitväder ute, blev en halvtimme sen lessnade vi på regnet, har ingen större lust att gå ut mer men det är bara på med kläder iaf =)

Har hunnit vara iväg en sväng, byta storlek på täckbyxorna jag köpte i fredags, handla lite på Dollar Store, lite ljus, julgardiner, lite Frolic & Levergodis till Puma, skumtomtar till Matte *mmmm* så gott =)

Har tom hunnit äta luch, inte nåt som händer ofta när jag är hemma & pluggar, bravo Ella.. Ska iväg & träna med Puma kl 17 så middag ska oxå hinnas med innan det!

Well, är bara att klä på sig nu & pallra sig ut så att jag hinner plugga idag oxå..

Ha en skön dag i regnet =)





Att..

Det ska vara såååå jäkla svårt att lämna en lite kommentar innan man går vidare, just nu har jag ca 25 besökare per dag & inte många kommentarer, *SUCK*!

Nåja, en liten bild bjuder jag på iaf =)






Måndagen..

Har oxå rusat iväg..

Idag har jag hunnit med detta:

Dammsuga
Skura
Byta sängkläder
Kasta pappersåtervinning
Betala räkningar
Kika igenom min senaste inlämning
Skulle ta en powernap tidigare, slocknade i 1 1/2 timme så just nu är jag rätt seeeg..
Hunnit med frukost & middag oxå
2 prommar med Puma, båda på 1 timme..
Myst i soffan med Puma när vi sussat sött oxå =)

Så det är min dag.. Fullt upp som vanligt!!

Är fortfarande lite irriterad på det jag skrev ett privat inlägg om, hmmm, ska klura på nån lösning för så kan det inte fortsätta!

Ha nu en trevlig kväll, det ska vi ha =)





Privat inlägg...

Finns i min lösenordskyddad blogg pga av detaljer som inte får komma ut till fel personer..




Stressig Söndag!

Ingen vilodag här inte utan det har varit fullt upp hela dagen med massa föreningsarbete, hundträning, prommande, mat osv.. Känns inte som att jag haft en sekund för mig själv idag, är helt färdig kan jag lova & den extra timmen gör ju att man är ännu mer trött oxå!

Har totalt tillbringat ca en timme idag med att bara gosa med Puma, något som annars är rätt viktigt för mig att göra, att ta mig tid för henne när hon vill.. Men idag har hon fått jobba lite för Mattes uppmärksamhet, hon har klättrat på mig vad jag än har gjort, tom suttit i mitt knä vid datorn, nåt som hon inte gjort på länge så det var lite mysigt =)

Missade Ensam Mamma pga av möte =( men kom sen på att på Tv3:s hemsida kan man se avsnitten när dom är visade så jag fick se det iaf =) Kvällen är räddad!

Men men, nu ska jag krypa ner i soffan igen eller om det blir en prom & sängen på en gång?

Sov sött iaf =)





Natti natti..

Blir det för oss nu, har en jäkla helvetes huvudvärk(spänningsvarianten) så det bästa är att hitta sängen snarast & sova bort skiten!

Kom ihåg att STÄLLA TILLBAKA KLOCKAN 1 TIMME i morgon bitti =)

Sov sött!!




Lördagen..

Börjar snart vara slut.. Fattar inte vars dagarna tar vägen egentligen?

Har iaf hunnit jobba, hem, byta om & ut i 50 min med Söt Puma, en riktigt skön prom i skogen =)
Hem igen, äta lite, slappa i soffan & kolla på film, Wallader-Tjuven blev det, helt ok var den.
Ut med Puma igen, DW pass på 50 minuter, 2 kg, tillsammans med Olga & Puma.. Kul med sällskap både för hundar & ägare =)

Har precis fikat lite & Puma har fått mat, nu ligger hon på golvet & tok gnager på sitt Dogman ben som har varit hennes leksak i flera veckor, vet inte vad som tog åt henne nu när det plötsligt dög att tugga på? Konstig vovve är bara förnamnet..

Igår när vi var på Djurmagazinet & stod & pratade med en av dom som äger det så lägger hon sig ner & tok rullar på golvet, vi fick oss ett gott skratt så även andra kunder som såg henne =)

Nu ska jag kika om det är nåt på tv:n att se & bara slappa resten av kvällen!

Ha en fortsatt trevlig helg =)




Men herregud!

Hittade denna hos Silje & var bara tvungen att länka den vidare.. Jisses vilka människor som finns..

http://www.bt.se/debatt/else-marie-lindgren-kd-dags-att-agera-mot-kamphundarna%281589165%29.gm




Lördag!

Dagens plan är:

Jobb 10-14, efter det hem & prom med Puma, sen blir det förmodligen soffan en stund, funderar på att hyra film idag oxå, är lite sugen på att se andra filmen om Johan Falk, sen nåt gott till middag..

Får se om jag får till dagens outfit som jag tänkt..

Ha nu en skön dag!




Shoppat..

Har jag bl.a gjort idag =)

Dagen började med kaffe i vanlig ordning, hade Pia i örat & surrade en stund oxå, sen morgonprom på 35 min, härligt!

Efter det åkte jag & Puma iväg till en kompis, knatade in till stan allihopa & var borta i nästan 3 timmar..

Fick shoppa lite oxå, har kikat på denna länge
Lindex Shop Online - JackaBild: Lindex Shop Online

Köpte även ett par leggings i samma material, oj så snygg jag kommer att bli =)

Efter prommen åkte vi hem & slappade i soffan en stund, oj så skönt det var att få stänga ögonen en stund, friskluft blir man trött av!!

Sen middag, prata med Pia en sväng & nu har vi precis kommit in från en prom på 80 min i snöandet, skönt var det =) Fick sällskap av Olga & Puma oxå, alltid lika trevligt!

Nu är det soffan resten av kvällen, jobb i morrn så det är bäst att vila upp sig ordentligt innan =) Kul ska det bli!

Ha nu en riktigt trevlig kväll!




Resten av dagen..

Har jag ägnat åt plugg, är helt klar med inlämningen nu & ska nog skicka in den redan i kväll tror jag? Kom på att jag hade missat en sak så en hel del fick jag göra om idag igen, men nu ska jag vara klar?

Sen lite mat, prom & sen iväg på träning, gått bra även idag, Puma fick ett DW pass på 20 min med 5 kg, i slutet flåsade hon lite =) På väg hem i bilen så låg hon ner en stund oxå, det värmer verkligen i mattes hjärta när hon gör det med tanke på att hon verkligen inte gillade att åka bil för 6 månader sen..

Efter träningen så åkte jag till Farmor & Pappas grav & tände 2 ljus, i morgon är det på dagen 1 år sedan Farmor fick vara med sin älskade son & våran Pappa igen.. Kände att jag ville tända varsit ljus för dom idag..

Nu är det soffmys resten av kvällen.. Hoppas verkligen jag kan sova inatt!!

Sov gott på er!





Torsdag..

Jäklar vad veckorna går fort!!

Har fått en ny läsare, kul! Tyvärr lämnade Ida ingen bloggadress så jag svarar på din fråga här:
Jag har läst båda Ceasars böcker på svenska, tycker att språket är bra, finns lite kommentarer när hans metoder inte överrensstämmer med svenska lagar osv. Tycker absolut du kan läsa på svenska =)

Tyvärr blev inte nattsömnen som utlovat.. Suck! Har legat & snurrat & snurrat, runt, runt, berodde på att jag var grymt trött & kan då ha svårt att slappna av. Funderade nästan på att parkera Puma ovanpå mig en stund för att kunna ligga still & då somna men jag tror inte det hade varit så poppis hos Puma..

Men, har iaf fått sova & det är det viktigtaste om än lite för lite känns det som.. Har en lättare huvudvärk som förhoppningvis försvinner snart igen!

Blev en 40 min slapp prom i skritt för Puma idag, rätt skönt, lite små kallt ute, grått & trist! Undrar hur jag kan pigga upp mig?

Ska koka en kopp te nu, slänga mig i soffan & mysa med en av läroböckerna i näven!

Ha en riktigt skön Torsdag!





Svininfluensa?

Funderar fram & tillbaka på det här..

Ska jag eller ska jag inte vaccinera mig??

Ska du ta vaccinet??





Kvällens träning =)

Var lite kylig men ack så trevlig! Alla hundar har skött sig superbra i kväll =)

Puma har fått träna lite linförighet, inkallning, ställande under gång & lite social träning med andra hundar! Enda gången hon inte skött sig har varit när det smugit runt folk i mörkret, då blir hon lite vaktig & ska förvarna men annars sååå duktig =) Efter träningen så begav vi oss till klubbstugan för lite surr & fika, super skoj, även där har hon skött sig!

Kan meddela att jag är helt slut nu! Varit ute först 2 timmar på prom & sen ute nästan 2 timmar till på träningen, frisk luft blir man trött av!

En sista kort prom med Puma nu & sen väntar sängen för oss! Kommer att sussa sött kan jag lova =)

Sov gott på er!!





Hej & hå..

Dagen har bara sprungit iväg som alltid! Hjärnan på helspänn för att fixa pluggandet, inser först nu att magen kurrar vansinnigt mycket & att det är matdags =) Tror faktiskt att jag är ganska klar nu? Ska gå igenom allt i morgon för säkerhetsskull innan jag skickar in det men det känns ok? Har ju kvar det jag skickade in sist & det är rätt så jag kan tjuvkika lite på den versionen oxå ;) Tur att det går att spara i olika format =) Hihi!

Måste erkänna att jag hunnit kolla liiite tv oxå, är Tredje skiftet på dagarna, älskade verkligen den serien när den gick på Kanal 5 cirka år 2001-2002 nånting? Är massor med läckra grabbs med där oxå =))Vem kan motså en man i uniform, inte jag iaf ;) HOT, HOT, HOT!!! Sen är det ju förutom snyggingarna en bra & intressant handling i serien oxå! Icke att förglömma alla starka kvinnor, poliser m.m, sånt är ju alltid trevligt oxå =)

Ska försöka få med mig trött Puma ut på en skön prom, måste ju göra av med lite energi inför kvällens social träning kl 18, ska bli kul som alltid =)

Har blivit utmanad av Pia oxå, ska ta tag i det sen =)

Ha nu en skön eftermiddag på er!




Härligt väder =)

Ute.. Strålande sol, någon minusgrad.. Puma & jag tog en härlig morgonprom på 50 min i rask takt större delen av tiden, sååå skönt att få svettas lite =) Benen känns något möra fortfarande, satsar på snyggast ben 2010 för mig & Puma =) Hihi..

Dagen kommer att ägnas åt plugg..  Har fortfarande inte fått resultatet från prover än med mitt VG känns ändå riktigt bra =)

Ska kämpa på nu med min inlämning, *suck*..

Ha en skön Onsdag!!




Ja,ja,ja,ja..

Precis sett att ett betyg hade kommit på Administrations A kursen, VG!!!! Genast blev allt lite bättre! Väntar med spänning på mailet med antal rätt på provet oxå..

Ska slänga i mig en macka eller nåt & sen en långprom med Puma =)




Suck Å stön..

Pia: Ingen ide att gå igång på rubriken ;) Är pluggandet som krånglar..

Hade glömt bort vilket helvete det var att jobba med detta program som jag gör nu =( Satan så krångligt!! Har en bauta inlämning på Fredag kl 12 dessutom, störande är bara förnamnet!

Puma hon sussar sött helt oberörd av Mattes onda tankar tack & lov..

Ska & lämna mina älgben idag för styckning, tänk vilka snälla människor det finns =)

Träning med kidzen i kväll, ska bli skoj! Få röra lite på gammel kroppen, kände av Power walken från igår på våran förmiddags prom, spände så där skönt i låren som det ska göra =)

Näpp. ska ta med mig läroboken & kika i den lite i soffan.. Blir förhoppningvis lite klokare sen?

Ha en härlig Tisdag!




Tisdag!

Har varit uppe riktigt tidigt idag, nån som tyckte det var dags att gå ut kl 06,30 i morse.. Undrar vem ;) Kastade oss i säng igen efter det, låg kvar till 10, ångrar mig nästan då jag inte var speciellt trött när vi gick & lade oss igen, har inte sovit heller speciellt mycket men men.. Ska försöka få till lite tidigare morgnar nu framöver!

Mötte den trevliga kvinnan från igår idag igen så vi ändrade riktning på våran prom & sällskapade med henne & hennes 2 hundar, riktigt trevligt! Puma var hur busig som helst efter att ha varit lite skeptiskt från början, hon & en av kvinnans tikar har gått & kikat lite på varann & nosat lite efter varann =) Superkul att få visa Puma från sin bättre sida! Kvinnan tyckte att hon var riktigt charmig oxå =)

Ska läsa lite bloggar nu & sen tok plugga!!




Ja se det snöar...

Därute =) Nice, då blir det lite ljusare!

Precis ätit en kvällsmacka & ska strax slänga på lite kläder för kvällens sista prom, ska bli kul att se vad knas vovven tycker om snön??

Gcik en härlig långprom tidigare, avslutade den med ett DW pass för Puma, 5 kg-15 min, märks fortfarande inte på henne att hon har nåt bakom =) Är så stolt över min lilla tös!

Har haft en skön kväll i soffan, Ceasar & Vetrinären på Bondi Beach har vi kollat på =)

Men nu ska vi ut & busa i snön =)

Sov gott!!




Planen för dagen..

Har gått riktigt bra faktiskt!

Kättingar inhandlade, tyvärr nästan 100 kr dyrare denna gång trots att det var exakt samma saker jag köpte men å andra sidan så blev det billigt förra gången, antar att det går jämt upp i slutändan?

Har även köpt en träapport till Puma, även denna gillade hon =) En liten variant till att börja med, en rund, hon tyckte den var skoj att jaga när det rullade iväg för henne.. Ska nöta på med den ett tag nu inne & sen flytta ut även den..

Näpp, nu ska här göras lite nytta!! (Plugg alltså!)





Härligt!

Att få träffa ännu en vettig hundägare som kan "hundspråket" såhär på förmiddagen =) Mötte en kvinna med 2 mindre hundar, märker på Puma att hon är på G, försöker prata med henne & flytta fokus till mig & inte till hundarna, kvinnan stannar & vi börjar prata, Puma fokuserar direkt på mig & struntar i dom andra =) Yees!! Kvinnan berömde för fokusen Puma hade trots att hon visade viss osäkerhet vid mötet, är super nöjd med Pumas reaktion idag!

Har hunnit med morgonprom & frukost!

Ska strax bege mig ut & göra bort lite ärenden, bl.a inköp av kätting, hahahaha..

Ha nu en underbart härlig Måndag!




Update!

Dagen har i vanlig ordning rusat iväg, har iaf hunnit med en del av det som planerats in!

DW passet med Puma gick över förväntan, hon gillar det verkligen! Som belöning för att hon skött sig fick hon leka med Rambo lite lätt i koppel & det var uppskattat av hundar & ägare =) Jisses vad vi garvade, stackats Linnea fick en riktigt skitig Rambo med sig hem i bilen oxå..

Har även hunnit med lite sömnad, lagat mina vindbrallor som gått sönder i benen där nere, sy ett lite mer avancerat täcke åt Puma, är inte riktigt nöjd med det än men nu vill Mamsen ha igen maskinen så det får vänta ett tag innan jag fortsätter, ska kika runt lite för inspiration oxå..

Hunnit med en kvällsprom, mötte en man med en hund som Puma inte är super förtjust i, hade underbar kontakt med henne när vi gick, han hade stannat & började prata, frågade lite om Puma & jag förklarade att hon är lite osäker på en del hundar, framförallt dom som har kringlade svansar eller vad det heter & vi konstaterade båda 2 att våra hundar nog inte pratar samma språk, vettig karl =)

Efter kvällsprommen var det massagedags för Puma, slängde på mat på spisen som fick puttra på under tiden, stuvade makaroner & korv*mmm*, sen käkade vi båda 2. Sen direkt ner i ett bad med Ceasar i näven, snabb dusch & sen kasta sig ner i soffan för ett spännande avsnitt av Ensam Mamma Söker.

Nu myser vi i soffan & ser på Poirot i vanlig ordning =)

 

Ha en skön kväll!!

 





Söndag..

Sovmorgon i vanlig ordning =) Vaknade vid halv 9 & låg kvar en timme & bara njöööt..

Har precis kommit in från en frostig prom på frusen mark, frukosten är avklarad & jag ska strax börja packa träningsväskan, DW & social träning står på dagens schema! Ska förhoppningsvis få testa knepet som jag fick tips om oxå, eller helst inte är väl mer sant, vill ju helst att Puma & Zita kommer överens faktiskt men OM dom inte gör det så ska jag testa knepet..

Funderar på att hyra mer film när jag ändå lämnat tillbaka den andra, får se, det är ju Ensam Mamma Söker i kväll, sen är det säkert nån annan film på tv oxå..

Men nu är det packning som gäller, inte komma försent till träningen!

Ha en underbar söndag!




Filmkväll =)

Har sett första filmen om Johan Falk- Gruppen för särskilda insatser. Har sett dom 3 som kom innan för ett par år sedan tidigare & tycker faktiskt att dom är bra, rätt spännande =) Tycker att det inte ens går att jämföra med Beck filmerna, dessa filmer är råare & verkligare, man lever sig verkligen in i handlingen, Beck är mer humorvåld..

Nu kollar jag lite på Wild Hogs, har velat se den innan men det har aldrig blivit av så jag passar på nu istället =)

Har iaf haft en super mysig kväll med Puma som bökat runt i soffan & envisats med att ligga ovanpå Mattes bröstkorg, varmt & mysigt!

Förresten så har jag fått 6 stycken älgben/klövar som nu är inpackade i frysen, var 7 från början men en gav jag bort, snäll som jag är!! Kan lova att frysen är full nu, dom flesta benen är kapade i knäleden så dom är rätt stora, spännande när dom ska delas.. Puma tyckte det luktade såååå gott när jag höll på & var tvungen att kolla vad jag gjorde & smaka lite oxå =)

Ska återgå till mysandet i soffan nu, ha en riktigt trevlig kväll!!




Trötter..

Är jag nu.

Jobba gick bra som alltid, trivs så bra där, synd att det inte finns mer timmar bara sen när skolan är klar.. Men bara att leta vidare!

Direkt hem efter jobbet, bytte om & sen ut med Puma i en timme, hur skönt som helst! Solen sken, klarblå himmel.. Underbart!! Idag hade lilla fröken massor med energi & halva prommen var som en brottningsmatch då hon bara ville framåt i 190 blås, i långlina & sele dessutom, sen lugnade hon sig & då gick det bättre =)

Nu har vi myst i soffan i 1 1/2 timme & mörket har kommit ute =( Denna årstid är sååå tråkig!

Middagen är på G i ugnen, kyckling & pommes, kan det bli bättre, är superhungrig oxå!!

Kvällen ska bara ägnas åt slappa & förmodligen läsa lite, har ju en hel del böcker nu att plöja igenom om hund =)

Ha en skön Lördag!!





Lördag!

Idag är det jobb som gäller, 10-14, misstänker att det blir ganska lugnt oxå =)

Efter jobbet så är det motion för Puma i vanlig ordning, vet inte riktigt vad vi ska hitta på men nåt blir det =)

Ha en skön dag!!




Upp & ner, ner & upp..

Är ett jäkla springande med denna tvätt, hallå, vars är min tvättmaskin?? Har ju önskat mig en, nääär kommer tomten =(

Ska strax hämta det sista, en del kommer förmodligen vara blött men det ska ju ändå hängas. Sen kommer jag att få göra dubbelt städ oxå, idioten innan mig har lämnat otorkat ovanpå maskiner, smuts på golven osv, SUCK säger jag bara!!

Ryggen gör ont som faaaaan! Måste bli bättre nu annars måste jag boka tid hos sjukgymnast på Måndag, kan fan inte ha det såhär längre.. Gör ont vad jag än gör, tack & lov så funkar det att stå & gå men allt annat därutöver är inte kul =(

Annars har vi/jag inte gjort så mycket i kväll, kikat lite på en DVD om tävlingslydnad med hund, intressant =) Synd bara att jag har nerverna utanpå kroppen, Puma skulle klara det galant men inte med mig..

Näpp, hämta tvätt, hänga tvätt & sen ut med vovven & sängen,jobb i morrn!!4

Sov sött =)





Pumas pusskalas =)

Kikar på varann på avstånd..



Tyra närmar sig Puma försiktigt..


Mmm den smakar gott bollen.. Undrar om Puma vill smaka oxå?



Man måste ju dela med sig till kompisen =)



Tittut kompis =)



Puss på dig!



Efter gos & lek med Puma måste man få sussa en stund oxå =)





Som ni ser så har jag & Puma haft en supermysig förmiddag med lilla Tyra, Puma har bara legat & kollat på henne när hon suttit i mitt knä & jollrat eller så har hon pussat henne =)

Morgonen började med avlämning av Tyra kl 8, jag & Puma var redo för en prom, var ute ca 40 min med tanke på att det spöregnade, varken jag eller Tyra led men Puma var INTE glad över att behöva vara ute & bli blöt..

Sen efter det in, av med blöta kläder, få upp barn & vovve samt saker uppför trappen, & av med alla kläder =)

Frukost efter det, Puma var inte så sugen på att äta utan ville hellre ha Tyras youghurt som hon fick.

Efter det förmiddagsmys/bus..

Strax efter 11 kom Tyras mamma med syrran Engla & då blev det full fart, även Engla fick massor med pussar men kameran var inte med då..

När barnen hade åkt hem så gick jag & puma på ännu en prom, denna gång duggade det bara så det gick betydligt lättare att få med hunden! Var ute ca 40 min.

Efter det in, fika lite, Puma fick i sig lite mat, lite datortif för mig & sen strax innan kl 13 så slängde vi oss på sängen & slocknade i nästan 2 timmar, ååååh så skönt!!!

Ska bara slappa nu resten av kvällen, kl 17-22 är det tvätta som gäller & i vanlig ordning har jag massor med tvätt!! Blääää säger jag bara!!

Well... Ha en bra Fredag kväll =)













Fredag!

Idag & massor med planer =)

Är uppe ovanligt tidigt idag, ska faktiskt vara barnvakt åt en liten Tyra =) Ska bli supermysigt! Även Puma gillar denna tjej så det ska bli spännande att se hur hon reagerar när det bara kommer att vara vi 3 nån timme.. Hade värsta planen om att ta en skön långprom nu på morgonen men det sket sig fullkomligt då det spöregnar för tillfället iaf, har ingen lust att brottas med både Puma & barnvagnen så det blir nog en kortare prom bara.. Men vi får se??

Blev väckt inatt av Puma vid 1 tiden, hon knatade runt sängen & pussade på mig, det brukar betyda att det är bråttom ut.. Men när vi väl kommer ut så vill hon knappt gå då det regnar som fasen, lyckas iaf kissa lite & sen vill hon in, knasvovven.. Men efter det har vi sovit gott =)

Men nu ska jag sätta fart så jag är klar när lilla Tyra kommer =)

Ha en underbar Fredag!




Konstig dag idag..

Den har bara spungit ifrån mig.. Vet inte vad jag gjort med all tid faktiskt?

Har iofs hunnit med:
Prom
Frukost
Sitta vid datorn & plugga lite
Lunch & prata med Pia
Prom med Mamsen
DW pass med Puma
Middag
Diska
Sist & roligast av allt möte med SWB Boden, planera all kommande verksamhet! Superkul kommer vi att ha =)
Har även hunnit med en kortis i telefon med Frida, Pumas uppfödare..

Har köpt nya Frolic åt Puma, köpte mini varianten, ställer den på köksbänken & lägger några i skålen & går från köket, hör efter en stund att Puma börjar morra för att sedan skälla, går in dit & ser hur hon står & stirrar på Frolic påsen med svansen mellan benen & ser helt tokig ut, tar ned påsen & ger henne några till & nu har hon äntligen fått i sig middagen =) Knäppskalle Puma =) Undrar om hon tyckte hunden på påsen var läskig som stirrade på henne eller nåt ;) Haha..

Ska krypa ner i soffan nu & slappa..

Här blir det fullt ös medvetslös tidigt i morrn men jag berättar mer om det då =)

Ha en skön kväll!!




Kan det vara Torsdag idag?

Tror nog det =)

Morgonprom avklarad, även frukosten. Tog sovmorgon idag, behövde det båda 2 efter gårdagens fullspäckade schema =)

Testade knepet som jag fick igår på en hund vi mötte & det funkade, ska göra det några gånger till så får vi se =)

Öronvärken är borta för tillfället tack & lov, är inge sugen på öroninflammation eller nåt sånt nu.. Däremot är ryggen ajaj, måste ha halkat till igår, har en muskeln i ryggen som är tokspänd eller så är det en kota som inte riktigt ligger där den ska, ont som fan gör det då! Japp jag vet att jag är en gnällspik =) Kan meddela att jag har en förkylning oxå i kroppen som inte riktigt vill bryta ut, får väl se hur det utvecklar sig..

Vädret ute är +5 grader & rätt skönt =) Lite skillnad motför -10 igår, vädret är såå skumt just nu, tur att jag har massor med olika ytterplagg att välja på =)

Nu ska jag hoppa ner i ett bad =) Självklart följer Ceasar boken med =)







Onsdagen..

Jisses är helt dagvild just nu, var tvungen att fundera på vilken dag det var?

Kan lova att jag är trött efter dagens hunderi, har varit på social träning med Puma nu i 2 timmar, större delen av tiden har hon skött sig hur bra som helst, nån liten sväng har hon & Zita varit otrevliga med varann men det har jag redan glömt bort ;) Har fått expert tips på hur problemet kan lösas oxå, men det tänker jag inte berätta här :P

Spårandet gick bra, tror dessvärre att det var lite för svårt för henne, ska börja lägga kortare & med färre vinklar & träna lite mer, men kul tycker hon att det är & hon försöker verkligen.. Ska prova att lägga lite godis i spåret oxå, idag blev hon less & började tugga pinnar, nåt hon vanligtvis aldrig gör annars så ett steg tillbaka med spårandet känns det som.. Men nya tag en annan dag =) Så länge hon tycker det är kul så kör vi på annars finns det annats som är lika skoj =)

Har ont i ett öra =( Måste komma på nåt bra sätt att lindra bultandet, vill inte ha ont.. Måste nog lära mig att använda mössa, använder iofs huvan på fleecetröjan men det täcker inte så bra som den ska göra.. Så jag får snällt skylla mig själv tror jag?

Nu ska jag hoppa ner i ett bad =) Med mig tar jag Ceasar Milans nya bok =)

Tjingeling!





Hemma på snabb visit =)

Spåret är lagt, hundmat inköpt, ska fika lite nu, man blir hungrig av att gå i skogen bland alla träd & sånt..

Har hunnit köpa en spårlina oxå, har nu en orange på 15 m, vet inte om jag ska kapa den eller inte? Har iaf märkt ut 5 & 10 meter på den så jag vet på ett ungefär var det är.  Ska bli såå kul att att spåra med Puma, denna gång är det ett lite längre svårare spår med några vinklar, sen är det ju en klöv (äckligt!) på slutet oxå.

Puma tyckte att jag luktade såå gott när jag kom hem, påsen där klöven legat har hon undersökt länge! Trots att plastpåsar är lite läskiga så kan hon inte låta bli att sticka in huvudet i dom, knas hund!

Vad hittar du på idag då???




Onsdag =)

Idag är en fullmatad dag =)

Ska strax iväg & lägga spår åt Puma & några till, ska hinna köpa hem hundmat samt spårlina, spåra med Puma, träning i kväll & sen hinna med måltider & plugga, fullt upp med andra ord =)


Här kommer några nya bilder på mysgrisen Puma

 



Hon bäddar ner sig själv under kuddarna =)






Nu ska jag bege mig, rätt ok väder ute, nästan vindstilla & -9 grader, kan inte bli så mycket bättre? Nu är det bara snön som fattas!

Ha en riktigt bra dag!





Kvällen..

Känns i kroppen kan jag säga! Men åh så skönt att träna & få svettas, se barnen kämpa med stegen, sååå söta =)

Misstänker att det kommer att vara en lite öm kropp som ska ta sig upp ur sängen i morrn, nice!

Kvällen sen har ägnats åt telefonsamtal, Desperate Housewifes & nu Djurpoliserna.. Man lär sig alltid nåt nytt =)

Ska bli skönt att få krypa ner i sängen, som vanligt trött som fan dygnet runt, jäkla mörker..

Sov gott =)




Upptagen dag..

Idag!

Har lyckats inhandla ett par vinterkängor för 149kr, japp, riktiga sköna var dom oxå, har redan prommat i dom =)
En ljusblå fleece på Granngården med 3 fickor med dragkedja, även den 149 kr =)

Samt lite annat, bl.a ett måttband, tänkte mäta Puma för skojs skull & hålla koll på hennes mått här & där =)

Kvällen ska ägnas åt prom med Puma strax, midddag & sen träning med små tjejerna, har lovat att köra Aerobics med dom =) Så idag ska tant Ella hård träna oxå =)

Men nu är det ut i höstsolen för oss som gäller!

Ha en bra kväll!





En skön dag..

Har det varit idag =)

Blev en skön slapp stund med stängda ögon i 2 timmar tidigare, gjorde underverk kan jag lova =) Vaknade som en ny människa!

Har sen hunnit med middag & slappa lite till, självklart har vi kollat på Ceasar =) Alltid lika bra även om husfriden blev störd lite av en granne i nöd, tur att jag är snäll & ställer upp, hade jag vetat på förhand vilken tid det skulle ta så vete katten om jag hade öppnat dörren ;)

Kikar på Djurpoliserna nu på Animal Planet, alltid intressant, fattar inte hur man kan behandla djur som vissa gör?

Snart blir det sängen för oss.. Sov sött!




Trött å seg..

I kropp & knopp.

Har donat på en del med pluggandet, behövs inte så mycket så är jag helt färdig! Fattar inte vad det är med mig, höstmörkret kanske?

Har en sån där känsla i magen, en sån som irriterar, nåt som surrar långt bak i huvudet.. Bara att vänta & se vad som ska hända nu då? Är så trött på allt tjafs & krångel, orkar inte mer nu! Kan jag inte bara få vara lycklig & njuta av livet ett tag utan att behöva ha en klump i magen hela tiden.

Nä nu jäklar får det vara nog, Ödet får faktiskt jävlas med nån annan nu! Nu ska jag & Puma få vara friska, pigga & lyckliga länge tillsammans!!


Bilddags =)

Enligt Puma så är det hennes säng ;)




I spåret, kan vara gott med lite snö =)


Bra träning att försöka undvika snön på denna stora äng, det gör iaf Puma, det är rätt trixigt kan jag lova ;)




Så tant Pia & ni andra, nu har ni fått lite smakprov på snö =)

Nu ska jag sova!




Äntligen Måndag..

Eller nåt? Varför kan det inte bara vara helg hela tiden undrar jag, så att man har massor med tid att bara göra roliga saker. Undrar när min prins på sin vita springare kommer & gör mig till hemmafru,tänk så skönt att bara få gå hemma & pyssla om hemmet, hunden & familjen =) Me like!!

Idag, ja, plugg, vad annars?

Drömmar har jag haft inatt, konstiga sådana, men när har man vettiga drömmar egentligen? Ibland undrar jag om man är riktigt klok?

Nåja, allt löser sig förr eller senare?

Ha en härlig Måndag!




Åter..

Från badet nu =) Åh så skönt det var, att få skrubba kroppen ordentligt! Kan lova att jag kände mig allt annat än läcker efter dagens träning & prommande med Puma iförd alldeles för mycket kläder samt städning, men nu är jag som en ny människa igen =) Tjohoo.

Söndag kvällen ska spenderas i soffan, först Ensam Mamma Söker på Tv3 20,00, sen Poirot 21,00 på Tv4+, alltså är resten av kvällen planerad in i minsta detalj ;) Ska plocka fram godis skålen strax, koka en kopp te & bara njuta resten av kvällen =)

Ha nu en riktigt härlig kväll så hörs vi i morrn igen!!



Allra första bilden på Puma

Bild nr 2 på Puma..



Precis kommit till sitt nya hem..

Nu är det soffan =)





Söndag= Vilodag?

Nja inte i det här hemmet iaf!

Hunnit med morgonprom, eller nja, kom oss ut halv 11 så förmiddagsprom är väl mer korrekt kanske?

Varit på Lokala kennelklubben i 2 timmar, tränat socialisering & 2 DW pass för Puman, oj vad hon gilllar det =) Hon har även hunnit vara ond åt Zita men det går snabbt, eller iaf snabbare, att få henne på andra tankar & fokusera på annat nuförtiden =) Me like!!

På hemvägen så inhandlades ett Skrovmål från Max, mums.. Samt en godispåse, ska njuta av den sen till Ensam Mamma Söker..

Har hunnit med att städa trappen, dra dammsugaren en sväng hemma & byta sängkläder oxå =) Ska bli så skönt att krypa ner & mysa där sen!

Nu ska jag slappa vidare...




Efter..

En slappis kväll i soffan väntar nu sängen för oss, börjar vara riktigt trött i ögonen nu, Puma hon har sovit större delen av kvällen som vanligt!



 

 

Såhär mysigt har vi haft det i kväll!

 

God natt!!





Hemma..

Igen efter jobb..

Bara in & bytte om & sen ut på en timmes runda med Puma, underlaget har varierat mellan snö, is, asfalt, grus, lera & barkspår, kan lova att vi var smutsiga när vi kom in men en riktigt härlig prom fick vi =)

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på nu men det lutar åt soffan för ovanlighetsskull ;) Kanske lägga nacken på värmedyna så att det onda försvinner eller en värktablett & sova en stund? Har ju en bok jag började på igår, läste en del när jag skulle sussa & den ska jag fortsätta på sen oxå.. Måste äta nåt, jobbigt.. Har iofs frysen full i rester men näää.. Blir nog kyckling i ugn, pommes & sallad senare istället, kanske en macka nu för att stilla värsta hungern? Känns tidigt med middag redan nu...

Well, riktiga I-lands problem lider jag av för tillfället kan man säga ;)

Hörs senare =)





Lördag =)

Är alltid en bra dag, idag ska jag jobba, 10-14, trevligt med ett extra tillskott i kassan oxå, sen är Lördagar den roligaste dagen att jobba oxå, folk är alltid mycket trevligare =)

Kom i säng i bra tid igår, låg & läste till strax innan 12 & sen har vi sovit som små grisar, jag & Puma =) Känner mig utvilad om än stel & öm i kroppen, skulle behöva en rejäl knådning både här & där! Men det är bara att bita ihop & försöka slappna av så släpper det förhoppningsvis..

Nu är det morgonprom för oss, -3 grader ute, brrrr..

Hörs senare!




Fredagen är här & snart förbi..

Denna dag har verkligen sprungit ifrån mig..

Morgonen började med kaffe i vanlig ordning, lite datorande, ut med Puma på prom en stund.. Direkt hem, sprang genom duschen & på med kläder, iväg & skrev provet.. Tror att det gick bra, borde ha klarat ett G iaf =)

Iväg på stan en sväng,kollade efter klicker bl.a men inget än så länge hade kommit in som jag ville ha. Hamnade på en järnaffär oxå..

Knatade in på affären, frågade efter kättingar, joo det fanns. Förklarade att jag ville ha dom 1 kg, 1 kg. Killen tittade konstig på mig & förklarade att dom endast såldes metervis.. Jaha svarade jag men jag vill ha dom vägda & ordnade 1 kg för sig, går det att lösa? Killen kollade konstig på mig så jag förklarade att det var till min hund, att hunden skulle dra dom, kan lova att jag fick konstig blick, förklarade än en gång att hunden ska dra & det är styrketräning, då trillade poletten ner & han tyckte det var rätt häftigt! Berättade kort om WP osv & han tyckte det var coolt =) Alltid bra att göra lite reklam för sporten ;) Efter många om & men så fick jag iaf kättingar, 1 kg, 1 kg & 0,5 kg så nu är jag nöjd =) Blev billig oxå, 198 kr för 5 meter kätting & en karbinhake, ska nog handla lite mer där tror jag ;)

Sen direkt hem, gosa med Puma en stund & sen ut för ett DW pass, helt plötsligt när selen är på så kan hon gå oavsett underlag, konstig hund.. Passet gick riktigt bra idag =)

Hem igen, prata i telefon lite, iväg ut igen & hämta en älgklöv hos Svägerskan, den gillade Puma kan jag lova!!!

Hem igen & inta soffan, blir alltid så seg & trött (mer än vanligt) när jag skrivit prov men det beror väl på att hjärnan får sig en rejäl urladdning på alla kunskaper?

Slappade i soffan i 2 timmar, såååå skönt!

Har precis kommit in igen, ätit lite, Puma har glufsat i sig 5 dl mat, frukosten dög inte, så nu är vi mätta & glada efter en timmes ute aktiviteter, blev prom & sen ett blodspår som Svägerskan lagt tidigare idag, tyckte Puma skötte sig bra, hon följde spåret större delen av tiden med nosen i backen oxå =) Hittade sen slutet på det oxå.

Nu är det soffan för oss resten av kvällen, har köpt en ny pocket av Katerina Janousch, nån relationshistoria, hennes tidigare böcker har varit bra så jag hoppas även denna är det!!

Har du haft en bra Fredag??




Snart dags..

För prov.. Kunskaperna är förhoppningsvis där dom ska vara..

Stel, trött & seg idag. Har legat konstigt inatt, har ont som fasen i nacken på höger sida =(

Puma är fortfarande halt på alla 4 ben så länge det inte är asfalt, knas vovve, hon är inte speciellt sugen på att gå heller, går sakta, sakta framåt.. Ska ta en lång skön prom med henne efter provet, asfalt blir underlaget, är så sugen på att få knata på i lite tempo..

Ha en skön Fredag!




Kvällens..

Föreläsning var verkligen till belåtenhet =) Har fått massor med nyttig tips med mig i bagaget hem, massor med massage övningar oxå, funderar seriöst på att ta Puma till honom för en genomgång av kroppen samt hjälp & tips med träningsupplägg.

Dan i övrigt har flytit på rätt bra, ätit, pluggat, slappat, bytt däck på bilen, ätit, tränat med Puma osv.. En dag som alla andra alltså ;)


Har funderat en hel del på det här med hundägande..

Kommit fram till att det finns hundägare & "hundägare", alltså minst 2 sorters hundmänniskor. För tillfället så omges jag av dom 2 typerna iaf, dom som gör allt för sin hund & då menar jag verkligen allt!! Sen finns det dom som bara glider med lite, gör lite som alla andra men när det verkligen gäller inte är så intresserad utan lallar mest med.. Kan ju meddela att jag föredrar den första typen!

Well, så tänker jag iaf, hoppas att det finns nån som får sig en tankeställare ;)


Ska bläddra lite till i boken, mysa i soffan & sen väntar sängen.. Måste vara pigg & alert i morrn på provet, målet är att sätta allt men det tror jag inte att jag klarar men självklart ska jag kämpa så mycket jag kan =)

Sov sött på er..


 



Pia gumms.. Denna är till dig, mina tankar är hos dig i morgon, massor med kramar från Oss..





Torsdag..

Pluggdag på allvar idag, prov i morrn!!

Hunnit med morgon prommen, motionsspåret idag, Puma går fortfarande konstigt, undrar när hon vänjer sig? Kom iaf ihåg att smörja tassarna på henne så dom inte skulle vara så torra.
Hunnit hämta min nyinköpta hushållsvåg hos Mamsen, fick även lite köttfärs =) Tack!!
Frukosten såklart avklarad oxå, livsviktigt att äta!

Ska krypa ner i soffan nu med boken & läsa, läsa, läsa..

Ladda för eftermiddagens däckbyte oxå, skönt att få det gjort!

Sen i eftermiddag blir det nog ett DW pass för Puma, sen i kväll är det föreläsning, spännande =)

Hörs senare!




Knas vovven..

Kan knappt gå just nu utomhus, snön har frusit & bildat skare, alltså is eller hur jag nu ska beskriva det, det är iaf läskigt tycker Puma, att gå på is klumpar som bildats under dagen på trottoarer osv är nästan otänkbart, ser ut som att hon är halt på alla 4 benen gör det, hihi.. Men sen kommer det lite asfalt & då är hon busig igen =) Måste nog börja smörja tassarna lite innan vi går ut tror jag?

Puman ligger redan i sängen, undrar om det är en pik till mig att hon vill gå & sova nu??

Snart är boken om Mentaltest på hundar som jag läser slut, kan faktiskt rekommendera den, intressant läsning =) Ingrid Tapper heter hon som skrivit den.. Är riktigt sugen på att åka & kolla på MH test nu!

Men, nu väntar sängen, är på liiite bättre humör efter en skön prom i månskenet & snön som lyser upp mörkret lite, hoppas nästan på mer snö & slippa detta jäkla slask..

Sov sött =)





Sur & vresig..

Beskriver ganska bra mitt humör för tillfället..

Är inte sur på nåt särskilt utan egentligen mest trött & less på att inte må bra.. Men det ska väl gå över snart hoppas jag, om inte annat så får jag försöka rycka upp mig iaf!!

Kvällen har ägnats åt möte, ett givande sådant =)
Surr med Pia i telefon, i vanlig ordning mer än en gång oxå ;)
Kollat på läckra läkare i Greys Anatmoy, *dreglar*
Nu surfar jag runt lite & funderar..

Ska ut med Puma snart & sen blir det nog sängen?

Sov sött!!







Skitväder!!

Bara en massa slask & vatten ute nu, iofs lite snö men mest bara en massa blött.. Har nu blött ner, än så länge, 2 par skor & 2 par överdragsbyxor, spännande.. Vad ska jag ha på mig nästa gång?

Är sjukt trött just nu, ska ta en stödvila med Puma i soffan & verkligen hoppas på att vakna som en ny människa! Har iaf fått i mig frukost, lunch & en Resorb så energi i kroppen har jag, om det inte hade varit för att jag lider brist på vissa "vuxen" aktiviteter hade man ju kunnat fundera men risken för att det kan vara nåt sånt är obefintligt! Så det så! Sen räcker det med Puma, det är nog att hålla på & oroa sig för henne mestadels av tiden..

Men, soffan, sova, zzzzzz




Suck..

Insåg just att jag missat min tvätt tid förra veckan i vanlig ordning, måste verkligen tvätta =(

Måste nog kolla om nån vänlig själ vill skänka mig en tvättmaskin? Tänk så enkelt det skulle vara. Slippa släpa tvätten upp & ner, upp & ner.. Kan lova att sen Puma flyttade in så har det blivit ännu mera tvätt, alla kläder används snabbt även om jag har massor!!

Well... Verkar lösa sig med däckbyte i morrn, skönt!!

Nu badet & läsa hundbok =)




Busväder..

Är det ute idag.. Snöar som bara den.. Men nu verkar det övergå till regn istället? Får se om snön ligger kvar nu eller försvinner, det brukar ju vara så ett par veckor!

Morgonprommen var allt annat än trevlig, blåste, fick snöblandat regn på oss, det stack i ansiktet & Puma var såå blöt när vi kom in, i vanlig ordning så var hon helt galen när hon väl kom in & den energi som hon inte gjorde av med när hon släpade runt mig har hon gjort av med inne.

Dagens planer är plugg som vanligt! I kväll är det möte oxå men det är bara hos grannen så det känns inte så jobbigt..

Skulle behöva byta däck på bilen oxå, ska kolla om grannen har en skruvdragare så att jag får upp bultarna på däcken, själva bytet är inte nåt problem, det har jag gjort förr, men jag är lite för lätt för att orka dra upp dom själv..

Måste även börja ta fram lite vinterkläder, vinterskor, handskar osv..

Så jag har en del att göra idag =)

Ha en skön dag!!




Bokbeställning =)

Har jag gjort idag =)

Bla Ceasar Milans nya bok ledarskap med Ceasar & 2 böcker till, den ena handlade om American Staffordshire Terriers & den andra om Amstaff/Pitbulls, båda dom böckerna är på engelska, alltid kul att läsa ett annat språk =) Får se om dom är nåt att ha då??

Dagen har gått i stillhetens tecken, förmiddagsprommen tog verkligen musten ur både mig & Puma, har haft ryggläge hela dagen i soffan & lyckats läsa en del inför provet på Fredag, ska krypa tillbaka ner i soffan nu igen. Har iaf lyckats få i mig & vovven mat & vara ut på en 40 min prom.. Skulle egentligen befinna mig på träning nu men då jag inte mår riktigt bra överlämnade jag det ansvaret åt S den andra tränaren..

Hoppas du haft en bra dag??




Förmiddagen..

Har spenderats åt soffan & slappa, hämta energi till att komma sig ut & röra på sig.. Har iaf varit ute nästan en timme nu, motionsspåret blev det, sele & långlina på för Puma så att hon fått springa av sig.. Tror att det var nåt djur därute idag, svansen högt som fasen, öronen spetsade & hon drog & ville in i skogen, var inte såå sugen på att ta reda på vad det var så jag fick dra med henne en bot innan hon glömde bort det, prommen avslutades med att gå på en massa skojiga stigar, få tänka lite på var man sätter fossingarna, bra för både Matte & hund =)

Nu är det dags att äta igen, fattar inte hur jag kan vara hungrig men bara att äta =) Sen är det plugga som gäller, ska nöta in lite mer inför Fredagens prov oxå, sen göra veckans uppgifter oxå..

Ha en skön dag!




Pling, plong..

Lät det från dörrklockan strax efter kl 8, Puma skällde lite försiktigt & undrade nog vad fasen det var som lät? Vi låg ju i sängen, i värmen & mådde gott.. Pallrade mig upp & det visade sig vara nån farbror som ville att jag skulle flytta på bilen, har haft problem med att smältvattnet samlas på min parkering på våren, har fått ha vatten ibland upp till fotknälarna =( Kan tillägga att jag inte äger gummistövlar heller.. Men nu ska dom fixa till det så jag slipper nog köpa stövlar iaf ;)

Passade på att ta med Puma när jag ändå var tvungen att gå ut så att hon fick göra av sig lite. Tror hon frös, när hon hoppade in i bilen så skakade hon & sen när hon gjort sitt så var det bråttom in igen!! Är iofs kallt idag, -4,5, ingen snö än som tur är, måste verkligen få på vinterdäcken, hur jag nu ska lyckas med det, bultarna är maskindragna & jag är inte så stark att jag får lös dom själv, måste flirta till mig lite hjäp tror jag??

Ska avnjuta mitt morgonkaffe nu & sen får vi se vad vi hittar på?

Ha en skön Tisdag!!




Kvällen..

Har mest bestått av soffan, slappa, te & Marabou Summer =) Finns ingen bättre kur när man inte är piggelin.

I natt ska rullgardinen ner, tycker Puma sover lite oroligt & vankar runt i sängen & bökar så jag ska testa dra ner rullgardinen & se om det blir bättre sömn för oss båda? Hoppas verkligen det! Känner mig redo för sängen redan nu & det är ovanligt tidigt för Ella, brukar ju kunna vara en nattuggla annars..

Ska försöka hålla mig vaken en stund till innan jag ger upp..

Hoppas du haft en bra kväll?



Sov sött =)





Lilla Puma..

Och asfalt, fattar inte vad grejen är? Nu hittade hon ett nytt ställe idag som hon rullat på som en galning, tyvärr var denna asfalt väääldigt nylagd så numera är hon fläckig på sina ställen? Hur fasen jag ska få bort det vet jag inte? Har provat torka med torr handduk, borsta & snart blir det nog duschen? Känns inte som att hon får sova i sängen som hon ser ut nu?










Har lyckats plugga lite idag, skönt..

En skön slapp prom på över en timme har oxå hunnits med, nu är vi trötta & mätta & redo för soffan, känner mig verkligen inte helt 100 just nu, har känt det under prommarna oxå, kraften bara rinner ur mig känns det som efter en stund, måste vara nån elak bacill som tagit sig in i kroppen? Ska förebygga genom att ta det lugnt, dricka mycket vatten & te så blir det nog bra igen?

Nu ska vi inta soffan & se om tv tablån har nåt att erbjuda?

Tjingeling så länge..





Fan, fan, fan..

Lät det här hemma tidigare idag..

Genomförde en uppdatering på datorn, startade om den & vips så såg allt annorlunda ut, alla mina egna mappar osv var borta från skrivbordet.. Kan lova att jag svor högt!!! Lyckades iaf hitta igen allt tack & lov, annars hade det varit skitjobbigt med tanke på allt skolarbete som jag har på datorn, inte såå sugen på att göra om det kan jag säga!

Ska sätta igång med plugg nu en stund.. Tyvärr =(

Magen är fortfarande kinkig, mår småilla hela tiden.. Jobbigt som fan! Helst av allt så skulle jag bara vilja krypa ner i soffan & sussa men det går ju inte.. =(

Well, nu är det pluggdags!!




Skumt..

Är bara förnamnet på nattens sömn.. Kom i säng i rätt bra tid igår, var trött men ändå inte, hjärnan var helt färdig men  kroppen kröp det i som fasen.. Lyckades till slut somna & har sovit konstigt resten av natten, vaknade rätt tidigt igen & känner mig nästan bakis idag, jobbigt!

Precis inkommen från morgonprom i höst stormen, jisses vad det blåser, ingen snö idag, snöade när jag gick ut med Puma igår vid 23 tiden, oj vad hon spanade & luktade knas vovven, lite synd bara att det inte låg kvar, blir ju så mycket ljusare ute när snön lagt sig för att stanna..

Idag är det plugg som vanligt som gäller, ska börja sitta en del vid datorn & plugga, spännande ska det bli =)

Ha nu en skön Måndag på er =)





En super nice dag =)

Har det varit idag, verkligen inte gjort nåt jag inte velat utan bara slappat & haft det bra =)

Kvällen ägnades åt Ensam Mamma & sen Pia surr =) Alltid lika skoj =)

Nu är det en sista kissprom med Puma & sen sängen för oss, ska bli spännande att se om det kommer mer snö inatt?


Tänkvärt:

Kärleken skapar ett Vi utan att förstöra ett Jag...





Stackars..

Gänget, Brorsan, Olga & Camilla tillsammans med hundar som fått bilproblem & nu är fast i Skellefteå med en bil som krånglar, snön faller & sommardäck, inte lätt här i världen!

Själv är jag inne i värmen, precis börjat med middagen, Korvstroganoff, Ris & sallad, mums =)

Ska ta en kortare prom med Puma sen efter maten tror jag, hon har varit däckad efter prommen & bara sussat, så även jag =) Lite mer än en timme myste vi, är så skönt med såna här dagar, vara ute mycket & sen får slappa efteråt, me like!!

Nu ska jag kika till maten igen =)





Trötta..

Är vi nu efter våran prom, lite mer än en timme blev det i blåsten, men såå skönt trött man är när man kommer in =) Ska krypa ner i soffan nu & slappa..

Har börjat klura på hur jag ska sy om Pumas knallrosa cammo overall oxå, måste klura lite till innan det ska göras..

Vad har du hittat på idag då?





Första snön..

Har landat! Lite vitt som ligger på backen, ingen större reaktion på Puma mer än att hon var tvungen att rulla lite på det vita =) Blir nog roligare när det kommit mer snö sen! Hade gympa skor på mig & jag kan lova att det var halkigt som tusan att gå, måste nog leta fram vinterkängorna med bättre sula för snö & is, annars kommer jag att dratta på arslet nån dag när Puma ska busa..

Har ingen plan för dagen mer än en skogsprom senare med Erik & Zita, försöker ses nån gång ibland med fröknarna för att dom så smånigom ska acceptera varann utan att behöva låta illa när vi ses, men det tar sig!

Sen i kväll är det ju självklart Ensam Mamma Söker & det vill jag inte missa.. Resten av dagen, ja vi får se? Plugga kan ju vara en bra ide kanske?

Men nu ska jag göra annat =)

Ha en riktigt skön slapp söndag på er!




Hunnit med..

Att sussa en bra stund, närmare 1 1/2 timme, eller inte sovit hela tiden men iaf fått vila, hur skönt som helst, magen mår klart bättre av att ta det lugnt!

Hunnit laga mat, Risotto, stekt köttfärs med ris, ärtor, paprika, majs, mumma gott =) Puma fick oxå smaka lite när det svalnat!

Hunnit vara ute i mörkret med Puma oxå, vägen där jag hade tänkt gå hade inga fungerade lampor så vi fick gå en annan väg, men det gick lika bra det =)

Nu ska jag hälla upp en kopp te & bara njuta av att vara, känns som att det blir tidig kväll idag igen?

Ha en trevlig lördag!




Hemma igen..

Efter lite mer än en timme vid klubbstugen, vilket hörligt väder det blev oxå =)

Puma & Zita var enda hundarna där, körde ett DW pass tillsammans, fortsatte med kort prom, efter det lite sakletande för tjejerna i skogen, sen en kort prom på det bland träd, grenar, stubbar osv. Båda tjejerna tyckte det var sååå kul idag, skött sig kanonbra =)

Nu är det soffan som gäller för oss, mår inte bra alls! Har stressat en del i veckan & slarvat med maten, alltså är magen inte snäll för tillfället! Skulle egentligen bort i kväll men då jag inte mår bra så skiter jag i det! Men jag tror nog dom klarar sig utan mig oxå ;)

Dagens bilder :

Puma i sin nya sele, den är sååå fin & luddigt mjuk oxå =)






Passade på att köra lite hjärngympa för henne när vi kom hem oxå, plastpåsar är nåt som hon tycker är läskigt som bara den men lägger man in lite korv så =)






Så det var allt för den här gången =)

Nu ska vi sussa sött i soffan en stund =)





Hemma & vänder..

Byter outfit framförallt, kanske inte så praktiskt att åka & träna med Puma i kort jeanskjol & snygga stövlar, en stickad väst & polo? Hade nog frusit en del!! Blir varma bekväma kläder även om solen visar sig. Ska försöka fota lite oxå!!

Har en skön Lördag!




Härliga höstbilder på morgonen..











Så det var dagens bilder =) Puma har inte mjäll på huvudet utan det är frost från gräs, sekunden efter kortet togs så var det borta..

Fick en härlig prom.. Känns som att det inte är långt borta med snö nu, ljuset, lukten, känslan man får ute..

Jobb idag 10-13, sen träning med Puma, nu ska hon få köra ett pass DW & sen får vi se vad vi hittar på?

Har inte bestämt mig om i kväll än, lilla magen är på tjur humör så det lutar åt att stanna hemma & slappa..

Ha en underbar Lördag!






Sängen kallar..

På oss snart tror jag, börjar gäspa redan & klockan är precis 22,00, inte dåligt. Men jag har ju varit vaken sen kl 7 i morse oxå, sen har jag jobbat en del i veckan så det har blivit en del tidiga morgnar =) Ska bli grymt skönt med sovmorgon sen på Söndag!

Är supernöjd med köket, tänk att det behövs så lite ibland? Trivs bättre när det är lite mörkare därinne oxå, mysigare på nåt vis?

Sitter & små kollar på Föräldrafritt, ni vet den där Tom Cruise gjorde sin filmdebut, vilken pretto kille han var där, gillar när han är lite råare & tuffare =) Men läääcker är han definitivt!

Näpp, nu är det en sista prom med Puma & sen sängen, ska ju jobba i morrn & göra en massa skojiga saker sen på dagen & kvällen =)

Sov sött!




Höstpyssel..

Är det hemma..Blir så fint så efter dagens shopping runda.

Före:

Efter:

Ny matta köket :



Ny matta hallen :

Mys Puma



Prom i höstsolen =)



Tränar på att stå upp när matte säger att jag ska, men varför ska jag stå här & du där? Puma funderar..



Det får räcka med bilder för idag =)

Har som ni märker pysslat på en del hemma idag!

Ska ställa mig & laga lite mat nu, klockan rusade verkligen iväg, hemma gjord Pizza blir det, magen kurrar som fasen nu!

Ha en trevlig Fredag kväll!





Blev inte av..

Att göra provet idag, kontaktpersonen hade inte hunnit skriva ut provet då jag hörde av mig så sent.. Får skylla mig själv! Har bara varit så uppe i allt annat så jag glömde bort att boka in det =(

Har nu en hel härlig Fredag att roa mig med vad jag nu vill göra? Har inte riktigt bestämt mig än för vad det blir faktiskt?

Har en grej i morrn som jag ev ska göra men lusten för det är inte stor...  Men jag bestämmer mig i morrn om det!

Nu ska jag surfa vidare!




Oktober..

Har börjat kyligt! Nu är det -6,4 grader ute, brrr så kallt & värre blir det! Usch för denna årstid!

Ska pallra mig ut med Puma nu & frysa en stund, är svårt att veta hur man ska klä på sig..

Sen är det prov som gäller, är inte nervös, eller jo lite kanske men jag ska kunna en hel del på detta provet!! Så ett G ska inte vara en omöjlighet!! Men å andra sidan så beror ju allt på vad läraren tycker oxå..

Ha en härlig start på helgen!!




Kvällen..

Har ägnats åt träning med Puma, slutade med att hon fick premiär dra med selen =) Gissa om hon var nöjd, dock blev det bara 1 kg kätting så det märktes inte ens att det satt fast nåt, Pia, bilder kommer i helgen, Lovar!!!

Sen hemåt, duscha äckel Puma som luktade illa & var skitig! Nu är hon vit & fin igen med nyklippta klor oxå =)

Sen min tur, pluggboken som jag har prov på i morrn i högsta hugg & ner i ett varmt bad, sååå skönt att tina upp kroppen oxå efter kvällens träning.. Passade på att pyssla om mig själv lite med hårinpackning & ansiktsmask oxå =) Nice!

Nu är det plugg resten av kvällen, blir en tidig kväll är planen men det nrukar ju gå sååå bra ;)

Sov sött!





Torsdag...

Hela dagen idag!

Jobbat 10-14, hunnit med ett foder samtal oxå, ska testa denna : Eukanuba Jogging & Agility. Får se vad magen hennes tycker om denna, ska börja med det som godisbitar & sen gradvis öka & förhoppningsvis ska det funka? Hon har då smaskat i sig det hon fått än så länge & det är ju positivt =)

Blev en skön prom i höstsolen sen, motionsspåret, hon har fått vara lös litegrann & springa av sig =) Självklart avslutades prommen med lek på ängen =) Alltid lika uppskattat!

Ska laga lite sen lunch/tidig middag nu, plugga lite & sen kl 18 är det träning, har planerat att åka dit iaf så får vi se om vi kommer oss iväg, är sjukt trött!