Intressant..

Inlägg hos Pia- Må bra, hon skriver bland annat om vikten av att värma upp & varva ner när det gäller träning, vilket även gäller hennes hund Rex.

Därav min fråga till mina läsare idag:

Hur gör du när du tränar?
Hur gör du med din hund när du tränar?
Uppvärmning, träning, nedvarvning? Eller har du något annat sätt?





Problemlösning..

Har dagen ägnats åt, nu börjar det ordna upp sig verkar det som??

Har även surrat med en gammal bekant en bra stund, såå trevligt :)

Ska snart ut på eftermiddags prommen, måste sen in till skolan en sväng & hämta ett papper, sen i kväll är det möte oxå som jag inte får glömma bort!!

Har massor med saker som jag funderar på nu, massor med tankar i huvudet, massor med svåra beslut som ska tas :( 

Men nu skiter jag i datorn en stund & beger mig ut i det tråkiga vädret!! 

 




Fröken negativ..

Bloggar idag!

Skitdagen höll i sig hela natten & hela dagen även idag, fy fan säger jag bara!!

Hunnit ringa alldeles för många telefonsamtal idag, är inte ett dugg klokare heller, fortsätter i morrn igen :(

Hemma är det tyst & tomt, tänk att man kan vänja sig så snabbt, Puma är inte brydd alls, hon gillar att få tillbaka sina ben & leksaker, njuter nog av att slippa ha nån som förföljer henne oxå ;)

Ska återgå till soffan nu & tjura, snart sängdags, en bra sak med att ha valp ett par dagar är att dygnet vänds tillbaka ;) Bra inför det som är på gång..

Sov sött!!




Skitdag!

Är bara en snäll beskivning av min dag, tänker inte gå in mer på det än att jag är trött på folk som inte håller vad dom lovar, att allt ska krångla så förbannat,bland annat så krånglar det med akassan & papper som ska skickas, fel uppgifter osv.. Trött så trött!!

Jag kräver inte mycket, det enda jag vill ha är ett liv i all enkelhet, lugn & ro tillsammans med Puma, lite skoj nån gång när andan faller på, men inget mer än så, ett jobb kan ju vara bra eller ett jobb som hemmafru skulle passa ännu bättre, undrar var den där prinsen tog vägen, har väntat bra länge på honom nu ;)

Äh, nu skiter jag i allt snart!





Måndag!

Jisses vad tiden går fort när man har roligt :)

Har 2 trötta vovvar som sover & snarkar för fullt.. Nu blir det lugnt en stund, när Olga hämtar Bronx senare ska jag & Puma lifta med henne in till stan & sen promma hem, har inte blivit nån långprom på ett par dagar nu men Puma är nöjd ändå, man måste ju inte gå hur långt som helst heller varje dag.

Väntar på svar från min läraren gällande inlämningsuppgiften i sista kursen, det går fan inte snabbt alltså, suck, hade jag fått snabba svar hade jag nog varit klar redan, fattar inte vad det är som tar sån tid?

Ser fram emot Torsdag oxå, som det verkar så kommer det att bli av :) Spännande!! Berättar mer sen när allt är 100% klart :)

Nu är det mys en stund..

Ha en härlig Måndag!!




1 år sedan..

På dagen, är det i morgon sen solstrålen Puma kom in i mitt liv :)

Detta är den absolut första bilden som jag tog på henne när vi var & hälsade på..

Ångrar inte en sekund att jag tog chansen att skaffa hund, det är ju nåt jag har velat sen jag var liten & den drömmen änligen gick i uppfyllelse med Puma. Bättre första hund hade jag aldrig kunnat få!! Är så tacksam för att F & C gav mig den chansen :)

 

Nu blir det soffmys med galningarna som brottas för fullt, i morgon ska Bronxie förmodligen flytta till nytt hem så nu ska vi njuta av sista tiden med honom!!

 

Ha en trevlig kväll!!





Ibland..

Måste man ta svåra beslut, trots att det är jobbigt..

Ibland blir det inte alltid som man vill & önskar..

Ibland känns livet bara skit!





Huvva..

Vad det är snö ute & det sämsta är att det fortfarande snöar :(

Blev en kortis prom idag, gick till ängen & släppte lös odjuren i djupsnön, gissa om dom hade roligt, Puma fick fnatt & sprang & sprang & sprang, Bronx trodde hon hade blivit knäpp men sen skuttade han glatt efter, hihi..

Nu ligger det 2 mätta & trötta vovvar i soffan, Matte ska passa på att göra en makeover av sig själv i badrummet, får se vad som hinns med, är nöjd om jag hinner bli ren & lukta gott iaf :) Det gör jag inte nu efter en snöpuls prom..

Puma var en snäll tjej & väckte Matte kl 6 i morse(vintertid) då var det bara att släpa med sig båda ut & göra det som behövdes, Bronx var inte helt lätt att övertala men tillslut så.. Sen in, sova nån timme, knackade på dörren halv 8, en mycket trött & rufsig Ella som öppnade, fick en påse med saker & sen tillbaka till sängen,
har legat & halvslumrat efter det med dogzen som bökat runt i sängen, känner mig trots det ganska pigg :) Just nu iaf ;)

Men nu vankas rengöring :)

Ha en härlig Söndag!!






Börjar förstå..

Tjusningen med valp nu, jisses vad mycket Bronx hunnit med idag, senaste hysset var att smaka på en elkontakt som satt i väggen, tack & lov hann jag se det i tid innan han smakade hårt.. Måste vara värre än att ha småbarn att ha valp *skratt*

Idag har vi iaf hunnit med en prom i stan, båda skötte sig utmärkt :) Inte för att jag hade väntat mig nåt annat heller men kul att få skryta oxå :)

Bronx har fått prova på en dusch i badkaret, har en illgrön halkmatta som han tyckte var såååå läskig men själva duschen gick bra, Puma stod vid badkaret hela tiden för att visa att det inte var farligt!

Sen har vi hunnit med besök av grannen & hennes kille, dom hade varit iväg hela dagen & bakat så dom bjöd på mjukkkaka, mmmm så gott :) Fick även behålla 2 påsar till mig, mums!!

För första gången så har det busats inne idag, brottningsmatch i soffan av alla ställen men skratta har jag fått göra, Bronx börjar verkligen göra sig hemmastadd & testar Pumas gränser, men det är helt ok, hon verkar inte ha nåt emot det då hon drog igång buset, haha...

Dagens bilder..

Sover tillsammans...






Knäpp hundar, kolla in ögonen på båda *skratt*


Måste smaka lite på bakbenet..



"Mina" små pirayor..


Japp, snart sängdags, försöker dra ut på det så att vi kanske får en liten sovmorgon, Matte Ella börjar vänja sig vid att vakna tidigt, men nog skulle det vara skönt att få sova lääääänge i morgon :) Men som vanligt ringer klockan 8 & då är det ut med dogzen, förhoppningsvis har det slutat snöa då, lär ju inte vara plogat heller så vi kommer att få pulsa snö gissar jag??

Sov sött!!







Lördag :)

En hel dag tillsammans med Dogzen, inga direkta planer heller mer än att det blir en prom inne i stan med Lena & Diva på någon timme..

Här kommer några nya bilder på Puma & Bronx..





2 riktiga kelgrisar är dom, Puma verkar trivas hur bra som helst med honom oxå, han får ju tom ligga ovanpå henne & sova sött!

Men nog är det trångt i både soffa & säng när båda gärna vill ligga så nära det bara går, men det överlever jag nog ;)

Nu är det soffmys en stund så Dogzen får sova lite, har varit på en skön morgonprom, grått & tråkigt ute men helt ok temeratur, ingen snö eller annat konstigt, har gått efter skoterspår så att dom har fått härja av sig en del så nu borde det vara trötta hundar hemma hos mig :)

Ha en underbar Lördag på er!!





Förvandlas..

Snart till en hund tror jag ;)

Vaknade inatt vid 5 tiden, visste inte riktigt vart jag var nånstans, visade sig att jag låg hopkurad i fotändan av sängen, haha, förmodligen är det nån som tagit massor med plats i sängen (Bronx) & jag helt enkelt flyttat på mig i sömnen.. Har iaf sovit riktigt gott inatt, skönt att få vända på dygnet lite nu, går ju inte att ligga kvar i sängen heller på morgonen med en kissnödig valp, Puma brukar inte kliva upp förrän jag gör det heller men Bronx är lite piggare :)

Idga står jobb på schemat igen, innan det ska jag hinna ut med dogzen en sväng, lämna av Bronx & gå långtur med Puma, hinna äta lite osv.. Fullt upp med andra ord,men sover gott på nätterna gör jag :)

Vad har du för planer idag?





Trött Ella, Puma & Bronx!

Är det hemma hos oss, tror Matte är tröttast av alla :) Haha..

Jobbat idag igen, 14-19, nice :)

Var riktigt härligt att få komma hem & mötas av en överlycklig Puma, på med varma kläder, en prom & sen hämta Bronx som oxå var härligt glad. Det värmer i hjärtat när jag ser hur lycklig min hund är när jag kommer hem, oavsett om det är 20 min eller några timmar så är hon såååå glad ändå!!

När vi kom hem så fick dogzen mat & sen fick jag middag oxå, jisses vad mycket hungrigare jag blivit om man jämför med när jag var dunderförkyld, nu är jag tillbaka till att vara konstant hungrig igen ;) Men å andra sidan så skulle det inte göra nåt om nåt fastnade på kroppen heller, haha..

Nu ska jag återvända till soffan & knapra Ballerina kalddkaka, mmmmm säger jag bara!!

Sov gott!





Tillskott i familjen!

Har ju jag & Puma hunnit få, här kommer bilder på mina inneboende skönheter!!


Trångt i sängen kan jag lova!!

Pusskalas :)


Sååå söta tillsammans :)


Sova tillsammans är mysigt!!


Bronx vill helst ligga på Puma & sova..


Även i soffan är det trångt!!


Puma funkar bra som kudde!!


Bronx passar bra som fotstöd!!

Nästan lika stora trots att Bronx endast är 5,5 månader, ska bli spännande att se honom som vuxen sen!


Bronx letar nytt hem, mer info hittar ni här , jag kan bara berätta att Bronx är en underbar kille, otroligt lättlärd & behaglig!! 

Nu är det soffmys!! 




Jisses..

Vad jag är trött nu..

Efter en händelserik dag/kväll igår så borde nattsömnen har varit fenomenal men inte det..

Det går fort att vänja sig vid att ha större delen av sängen för sig själv, i natt när vi varit 3 så har det helt plöstligt varit jäkligt trångt! Men självklart lite mysigt oxå :) Har väl fått sova ca 4-5 timmar i natt, fullt ös sen strax före 8 i morse fram tills nu när vi kröp ner i soffan igen, jisses vad lugnt & skönt det är, ser fram emot en lång skön natt igen med mina 2 sötnosar :)

Har jobbat idag, 3 timmar, ska jobba i morgon & Fredag oxå, härligt med klirr i kassan :) Önskade bara att det var ännu mer!!

Nu ska jag krypa tillbaka & mysa i soffan!

Ha en trevlig kväll!!





Händelserik dag..

Var det igår, en praktikplats är klar, ett eventuellt extra jobb är klart samt en inflyttning hos mig & Puma har skett, jisses alltså!!

Tänker inte berätta mer än så, fråga gärna så kanske jag svarar ;)

Idag har det oxå hänt saker & mer kommer att hända :) Hihi, samma sak där, fråga så kanske jag svarar ;)

Well, nu ska jag strax ut & njuta av solen tillsammans med min vackra Puma :)

Hur har din dag varit än så länge?





Tisdag!

Morgonen startade med en 45 min prommis i solen, hur skönt som helst är det ute :) Nu är det vår, förhoppningsvis får vi behålla det ett par dagar oxå :) Man blir så mycket piggare & gladare när det är bra väder ute!

 



Vackra Puma i solen igår..

Nu är det problem lösning som gäller för mig en stund!!

Ha en bra dag :)





Träning..

Med Puma har balnd annat stått på schemat idag :) Lika kul som alltid, idag genomfördes passet tillsammans med Lena & Diva, där Diva fick agera störning, speciellt vid träningen med apportering *skratt* Diva ville oxå vara med!!

Dagens bilder..


Inkallning..


Tränar på att stanna & stå kvar..


Inkallning, tom snygg volvon fick vara med ;)


Inkallning, Puma visar sin stora rumpa ;)


Avsluta inkallningen med fot


Övningen avslutad, söker kontakt & får beröm :)


Stanna kvar övning..


Inkallning, flying Amstaff :)


Inkallning..






Inkallning avslutad, får beröm :)

Sådärja, dagens bilder..

Fotograf är Lena, tack snälla för bilderna :)


Har pysslat med lite av varje idag, kanske tom börjar hända trevliga saker i mitt liv snart, man vet aldrig ;) Håller tummarna för det iaf :) Skulle behöva lite sånt nu!!

Nu är det dags att äta nåt, ut med Puma oxå snart!!

Har du haft en bra dag?





Pumas mage..

Har mirakulöst börja ändra färg, se själv ;)

Denna bild är tagen i somras..


Denna bild är tagen idag..

Min härliga lilla tjockis mage :)

Nu väntar sängen..

Sov gott!





Wow..

Vilket härligt väder vi har idag, trodde solen skulle försvinna & det skulle vara grått & trist men inte det :)

Precis kommit in från ytterligare en 50 min prom i solen, denna gång träffade vi endast en massa skotrar & däremellan njöt jag av tystnaden i skogen..

Nu kan jag i vanlig ordning meddela att det är 2 trötta tjejer här hemma, dels gör ju pluggandet sitt men även all friskluft, sen med tanke på att nattsömnen inte är helt 100% än så kommer jag nog sussa gott en stund :)

Vad har du hittat på idag??





Nya bilder..


Snö så långt ögat når..

Puma..

Spanar på nåt..


Fina Puma :) Älskar hennes öron :)


Gissa vad jag ska göra nu...

Japp, jag gillar att rulla på bilvägar :)

 

Detta var dagens bilder..



Här kommer några andra bilder..


Kyliga dagar får man ha täcke på sig..

Men jag kan rulla iallafall :)


Sover sååå gott..



Lite trött, vet inte om jag ska komma ut från min koja eller inte, den är ju så mysig :)


Haft en härlig morgonprom idag, tog sovmorgon så vi kom inte ut förrän 11, hihi, var ute 50 min, strosade, pulsade snö, busade, stannade & pratade med en massa människor.. Hur mysigt som helst :)

Nu är det plugg som gäller igen!

Tjingeling!




Ger upp!

Nu är jag bara några sidor från att kunna lämna in nr 2/4, ska bli sååå skönt..

Nu lägger jag bokföringen åt sidan för idag, hjärnan har gått på tomgång en stund & risken är för stor att det blir helt galet om jag fortsätter!!

Ska krypa ner i soffan nu & mysa med Puma.

Förresten, körde ett klicker pass med henne tidigare, det går framåt kan jag lova, nu kunde hon hämta apportbocken, komma & sätta sig fot samt hålla kvar den tills jag sa loss, istället för att komma framför mig & släppa den rakt ner. Är så stolt över oss, om vädret tillåter i morrn så ska vi testa ute oxå, kul att all träning börjar ge resultat nu :) Klicker är verkligen hennes grej :)

Ha nu en trevlig kväll!!




Vilken härlig dag!

Trots tråkväder ute, har faktiskt varit full rulle på oss idag, eller iaf på mig ;)

Prommat en massa, hämtat sakerna, inte så mycket sålt av mina men desto mer av Mamsens, kul, då vet man att det är värt att betala hyran för bordet oxå :)

Hunnit med plugg, ska äta lite nu, ta ut Puma en stund till & sen mer plugg, är skönt att ha nån att plugga med oxå, då har jag lite press på mig då jag hjälper henne :) Ska sätta igång vid 19 tiden igen så nu är det bäst att sätta fart med allt annat!

Ha nu en härlig Lördag!





Lördag!

Morgonprom & frukost avklarad.

Vädret ute sådär, när vi var ute & strosade så kikade solen fram men den försvann lika snabbt, nästan +-0 idag, en hel del snö på vägarna=snöpuls för oss, rätt mysigt när det inte är fööör mycket snö att gå i :)

Planen för dagen är att åka & hämta alla saker som vi lämnade till försäljning i Måndags, spännande att se vad som finns kvar, kanske har gjort en förlust affär tom & allt är kvar?

Tänkte även hinna plugga en hel del.. Vill verkligen bli klar nu, planen är att skriva provet på Fredag & då får jag allt sätta lite fart nu ;)

Ha en bra lördag!!





Vilodag..

Har jag & Puman tagit oss idag, mitt knä krånglar & gör ont, förmodligen av snöpulsandet men skitsamma, har iaf gått enbart korta sköna lugna prommar idag & det kommer vi att fortsätta med, får för mig att Puma håller på att bli/är förkyld?

Hon är iofs pigg osv men nåt gör att jag ändå tror att det är nåt litet på gång i kroppen, hon har lite små konstiga ljud för sig oxå, inte noskvalster ljud utan det påminner mer om mina förkylningsljud ;) Så nu tar vi oss volidag idag & kanske i morgon oxå, det beror lite på vädret & hur jag/vi känner oss :)

Förkylningen börjar mattas av, aptiten börjar återvända oxå :)

Kvällen ska ägnas åt att tvätta, så trevligt så ;) Sen blir det soffmys i vanlig ordning däremellan :)

Ha en trevlig kväll!





Så var det Fredag igen..

Helgen närmar sig med stormsteg oxå :)

Morgonprom 35 min, halva tiden ägnade vi åt snöpuls, kom ju nån cm igår, så idag har vi fått promma i nysnö, rätt mysigt :) Frukosten är uppäten för oss båda oxå, skönt att hon äter som hon ska just nu lillan :)

Ska strax sätta igång med plugg, känns såååå bra att kanske få detta gjort, framförallt att jag kan själv :) Det gillas!!

Ha en alldeles underbar dag!





Snöstorm & bokföring..

Det är bara att konstatera att våren är över för tillfället..

Ute toksnöar det, passande då taket på huset där jag bor precis är skottat så lägenheterna på undervåningen har inte speciellt mycket utsikt just nu ;) Hihi..

Krånglar på med denna jäkla bokföring, har iaf löst gårdagens problem alldeles själv, började för en sekund där tvivla på om ekonomi branschen verkligen var nåt för mig men nu känns det bra igen :)

Har varit iväg & lämnat in ansökan till ett jobb idag, får väl se hur det går men vi satt & pratade en stund & det kändes kanon bra.. Hoppas kan man ju alltid ;)

Har även hunnit med ett besök på fotvård, en lunch först & sen ännu mer surr under behandligen, hur skönt som helt, fötterna känns som nya, det enda som saknas är ett par nya skor oxå men det får snällt vänta tills dess att kontot fylls på av nån vänlig själ ;)

Men nu ska jag plugga vidare :)

Ha en trevlig kväll på er!!





En rolig dag!

Har jag framför mig nu :)

Morgonprom avklarad, ca 40 min trots -15 grader, inte dåligt ;) Frukosten är oxå uppäten :)

Ska pyssla på lite en stund, sen göra mig i ordning, rasta Puma en kortis & sen åka in till stan, idag ska en efterlängtad fotvård utföras :) Sååå skönt! Sen efter det ska jag lämna in några papper på ett ställe & sen hem igen.

Ha nu en riktigt bra dag!




Ojojoj..

Blubb, blubb säger det i magen, undrar om det är hunger eller nåt annat, hjääälp!

Aptiten verkar ha återvänt iaf, för första gången på jag vet inte hur länge så känner jag mig hungrig, brukar alltid tappa aptiten när jag är sjuk & iomed förkylningen så har den varit borta ett par dagar.. Men nu kanske jag kan börja äta lite försiktigt igen så får vi se :)

Har varit på en skön långprom idag, Puma har fått härja av sig ordentligt så fröken sussar gott i soffan, följde Grannen en bit på väg till jobbet så vi var ute & knatade i lite mer än en timme, rätt bra tempo oxå, ska bädda ner mig nu en stund innan jag ska plugga vidare, har verkligen tagit tag i det igen, fått svar på dagens mail till läraren oxå så att det blir rätt det jag gör, sen har jag ju fått en plugg kompis oxå, hon bor iofs i Lund men vi har hunnit hjälpas åt massor, sen är det en tjej i Stockholm oxå som precis läst kursen som hjälper till oxå, känns som att jag kanske tar mig igenom kursen iaf :)

Men, nu sussa :)

Ha en underbar dag!!




Suck..

Kamphundar kan förbjudas i Danmark.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1659699/kamphundar-kan-forbjudas-i-danmark


Har sagt det tidigare & säger det igen, det är inte hunden det är fel på, förbjud ägare istället att skaffa hund eller inför hundkörtkort! Och när ni ändå håller på att införa hundkörkort inför ett för att skaffa barn oxå, vissa idioter ska helt enkelt inte få skaffa barn, speciellt inte när Sociala tar barn efter barn vartefter dom kommer ut.

Morgonprom avklarad, 30 min ute, -17 grader,fattar inte var denna kyla kommer ifrån? Speciellt inte när det är så mycket varmare på dagarna.. Men snart är det vår på riktigt :)

Nu ska fröken ta hand om sin mage som lever om efter en lätt frukost, kanske koka lite blåbärssoppa :)

Ha en bra dag!!




Frånvarande..

Är nog rätt ord för att beskriva hur jag känner mig idag..

Dagens problem, I-lands  problem kanske, men det kallas för magsjuka, eller dagens, gårdagens är det ju faktiskt, men det har varit ett problem även idag, har ju inte direkt varit sugen på att äta nånting kan jag lova.. Mår fortfarande inte bra, magen knorrar & lever om trots att den är helt tom, har iaf fått i mig lite kyckling & ris, det är ju snällt för magen, Puma har oxå fått det i sin mat, kan lova att skålen var tom ;)

Tack & lov så har jag en underbart snäll familj, framförallt "Plastpappan" han ställde upp & åkte & handlade åt mig så nu har jag blåbärssoppa, grönsakssoppa, lite vitt bröd, skinka & chips, ja jag äter chips när jag är kass i magen & det hjälper så ingen ide att protestera, alla har vi våra knep ;)


Kvällen ska ägnas åt plugg faktiskt, har fått en hel del hjälp samt hjälpt till en del under dagen så nu kanske jag kommer nån vart? Man vet aldrig :)

Men bäst att sätta igång nu innan motivationen tryter igen..

Ha en skön kväll!!




Solskensprom..

Blev det idag, härligt härligt :) Med trevligt sällskap & skvaller dessutom, kan inte bli bättre ;)

Har pysslat på lite med pluggandet, eller rättare sagt hjälp någon annan med samma kurs som jag läser nu, kul att få vara duktig nån gång oxå ;)

Försökte vila en stund i soffan, var sjukt trött efter en tidig morgon, dålig nattsömn & långprom men det slutade med att jag hostade så jag nästan kräktes igen, suck :(

Ska ta det lite lugnt i soffan nu, kanske koka lite te & bara vara, nu vill jag bli frisk!




Dagen till ära..

Visade termometern -20 när vi klev upp, jippie, eller inte?

Som ni alla säkert vet så har jag en Puma som inte gillar kylan, istället för en morgonrunda på typ 30-45 min så var vi ute heeeela 15 min, jaja, hon har fått gå ut iaf!!

Planen för dagen är att strax bege sig & hämta Mamsen med en massa saker, vi har ju hyrt bord på en andrahandsaffär för att sälja iväg lite saker så det kommer ta en stund att fixa, sen hoppas jag på stan en sväng oxå, behöver inhandla resorband til Pumas vinter täcke, dom banden som sitter på är alldeles för korta för att det ska vara ok, hon har för stora lår min vovve ;) Men dom är snygga så det gör inget, förlänger mer än gärna & fixar & trixar med täcken & sånt bara hon slipper frysa!!

Förkylningen håller i sig även denna dag, fick gå upp & ta hostmedicin igår när jag nästan hade somnat, fick världens hostattack, förhoppningsvis ger det sig snart med detta, är less!!

Ha en bra dag på er i kylan!!






Fan,fan,fan..

Vad jag är less på att vara sjuk..

Hostade så att jag nästan kräktes tidigare idag, mycket otrevligt!

Har små pysslat hemma hela dagen, packat ihop en kartong med saker som ska säljas oxå, förhoppningsvis blir jag av med några saker :)

Myser i soffan nu & använder upp massor med papper till min än så snoriga näsa, nu börjar det göra ont att snyta sig oxå, suck!

Näpp, nu vet ni att jag nätt & jämt lever fortfarande ;)




Hundägare, ett släkte för sig..

Gör jag idag!

Morgonprom avklarad, 30 min, lite blåst, några minusgrader, brrrr.. Mötte en hundägare med 2 lösa hundar, jobbar aktivt med Puma för att hon ska fokusera på mig & inget annat, stannar & sätter henne fot, den andre hundägaren närmar sig, kommenterar att hon sitter fint, frågar om hon är snäll mot andra hundar & jag svarar att ja det är hon varpå han släpper fram en av sina, hinner tack & lov stoppa honom & förklarar att jag inte vill att hon hälsar på lösa hundar så han hinner stoppa sin hund igen. Jisses alltså, förstår inte det här med att ens hund ska hälsa på alla man möter, när man säger nej så blir folk nästan sur.

Puma får jätte gärna hälsa på andra hundar, det är inte det som är problemet men jag vill gärna se hur den hunden beter sig innan, går gärna en prom tillsammans, står & pratar en stund eller så, men jag släpper definitivt INTE fram henne till vad som helst på en gång när man möts. Jag har lärt mig av mitt misstag & numera insett att låta henne hälsa på alla vi möter bygger upp en förväntan, när hon sen inte får hälsa så kan hon bli frustrerad & istället sätta igång att bus skälla & det är inget beteende jag gillar!

Hur gör du med din/dina hundar?
Får den hälsa på alla?
Vad är din åsikt om att låta hunden hälsa alls på andra hundar den inte känner??











Schlager Ella..

Har njutit av den sköna musiken nu i 2 timmar :)

Förstår inte var jag ärvt det ifrån då jag inte tror att Mamsen är nån stor schlager fantast heller..

Här kommer några favoriter.. Lyssna & njut :)







 





Dagens..

Pysslande har bestått av:

Morgonprom.
Slappa i soffan
Dammsuga hela lägenheten, helt slut efteråt!
Prom med Lena & Diva i stan
Shoppa en påse med godis :)
Sova en stund, hur skönt som helst!
Byta sängkläder & gardiner i sovrummet, helt slut efter det oxå.
Kvällsprom
Skjutsa grannen & hennes kille till stan
Nu väntar jag på att min mat ska bli varm, äta snabbt, besöka duschen & fräscha till mig
Och efter det Melodifestivalen med min skål :)

Förkylningen håller i sig, fortfarande lock för öronen, ägnar en stor del av tiden då jag pratar med nån att säga-Vaa, då hörseln inte är som den ska, känns som att jag har vatten i ena örat eller nåt annat konstigt? Japp jag är gnällig som fan!

Hoppas du haft en bra dag??





Lördag!

Dagens höjdpunkt måste nog vara finalen i Melodifestivalen i kväll, haha, förmodligen kommer det bli nån skitlåt som vinner men det är ändå rätt skoj att se!!

Känner mig lite piggare i kroppen idag, hjärnan är full med snor fortfarande, lock för öronen är oxå kvar, jisses vad störande det är att inte höra normalt, hostan är kvar men hesheten & att rösten är ansträngd börjar gå åt rätt håll.. hmm, vill bli frisk nu!!


En skön morgonprom på 30 min, klart anfådd men skönt ändå.. Och ja, jag är en gnällspik just nu!!

Har några planer i huvudet för dagen, tänker inte berätta vad det är förrän dom är genomförda!!

Ska sätta fart nu så jag hinner med :)

Ha en skön Lördag!!





En härlig dag i solen :)

Har jag & Puma haft nu!

Trotsade förkylningen, på med kläder & vovve med & ut! Prommade först ca 30 min, sen fick vi sällskap på ridbanan av J med I, lydnadsträning på allvar, fått en hel del att träna på nu, inte för att jag vet om vi någonsin kommer att ta oss ut på tävlingsbanan men det är kul att ha något att träna emot iaf :)

Totalt så har vi varit ute ca 2 timmar, tror att lilla Puma kommer att sova gott nu en stund ;) Så även Matte :) Ska äta lite middag först, Spaghetti & korv, klart godare än det låter..

Här kommer dagens bilder:


Det SKA finnas godis här nånstans, jag vet det!


Här kanske?


Mer godis Matte..


Ja jag kommer väl då..


Är jag söööt nu ;)







Skit förkylning..

Japp, precis så känns det!!

Låg & hostade tills klockan var nästan 3 inatt, sen lyckades jag efter många om & men tillslut somna, bara för att vakna & må precis lika dåligt som igår, näsan alldeles igen täppt, hostade, fortfarande hes som fasen.. Suck!

Har suttit med lite problemlösning nu & försökt få tag i människor som inte vill svara i telefonen, störande men sånt är livet, ska iaf fortsätta med det tills problemen är lösta!!

Har förhoppningsvis en rolig sak att se fram emot idag, som involverar Puma, men det är inte helt klart än, håller tummarna dock!!

Ute är det kanonväder, strålande sol, molnfri himmel & nån - grad, känner hur solen värmer oxå :)

45 min morgonprom, stannade till & pratade med en annan hundägare en stund, denne hade en liten uppkäfttig hund, brukar vara 2 stycken men nu var endast en av dom med, den skällde lite på Puma men var ändå nyfiken så tillslut när båda hundar var lugna närmade vi oss försiktigt, Puma helt obrydd i den, den mer nyfiken & ville fram, när den väl vara nog nära så gör den utfall mot Puma & Puma hoppar bak, tänk vilken vovve jag har.. Den lille ingav verkligen respekt till Puma så hon ville inte ens titta på den, fascinerande hur det kan vara ibland!

Men nu är det vila som gäller en stund, är inte i form just nu, finns tom risk för att jag somnar en stund, usch vad trist det är att vara sjuk :(







Bilder från Tisdagsprom

Med Olga & Fjant, självklart stod Olga bakom kameran som vanligt, tack för bilderna!!





 

Så, det var allt för denna gång.

Nu en kopp te & strax Criminal Minds på Kanal 5.





Snörvel..

Hmmph.

Gissa om jag är less, nu är snart dag 3 över med att vara snorig, hes, febrig & dessutom ha lock för öronen..

Idag har vi lyckats med att vakna, gå morgonprom, äta frukost, finnas till, sova lite, promma igen, surr med Pia en liten stund, soffan, äta middag & nu är klockan nästan 18 & snart är dagen slut, det känns verkligen bra att inte ha fått en enda sak gjort, eller jooo, en sak har jag lyckats med faktiskt & det är att bli irriterad, damp ner ett papper i brevlådan som jag väntat på & det är fortfarande inte rätt, suck, måste ta tag i det i morrn alltså..

Fryser som en galning så jag ska hoppa ner i ett varmt bad en stund & få upp lite värme!!

Ha en skön kväll & håll tummarna för att jag blir frisk nu :)







Ja se det snöar..

Ja se det snöar, det var ju roligt hurra..

Eller inte? Vårkänslorna försvann när jag tittade ut genom fönstret :( Fy vad trist med ännu mer snö!!

Förkylningen håller mina luftvägar i ett fast grepp, vaknade i morse & var precis lika hes om inte ännu mer hes än när jag somnade igår, alltså ännu en dag med tystnad :( Tråååkigt!!

Puma har återvänt till att jobba med sitt ben, denna sort måste jag köpa fler gånger, hon tuggade i säkert mer än en timme igår & det syns knappt på benet :) Sen verkar magen tycka om det oxå :)

Planen för dagen är att kämpa på med min inlämning som borde ha varit inne för lääänge sen, fy skäms på mig! Men nu ska det fan göras, är less!

Ha nu en riktigt bra dag & kom ihåg att lämna en liten kommentar till oss :)





Bilder..

Denna bild är lånad från Kennel Creatives hemsida där Puma bodde sina första 4 år innan hon flyttade till mig. På bilden är hon 5 veckor gammal.



Sitt stilen har hon fortfarande kvar :) Hihi.





Väser..

Gör det när jag pratar, kan liksom inte vara tyst kan jag erkänna men jag försöker verkligen!

Ska koka en kopp te nu & hålla käften!

Mötet idag gick bra, var inte riktigt på topp men en hel del tankar & ideer fick jag med mig så det gav absolut nånting :)

Strosade runt inne i stan sen & tittade på alla fina vårkläder, tänkte för mig själv att jag ändå inget ville ha, har ju ändå inte råd med nåt :(

Puma fick iaf present, köpt nytt halsband i läder, ett helt, dvs ingen strypfunktion alls, har länge funderat & nu slog jag till, sen fick hon ett mumsigt ben oxå så Matte är allt annat än intressant nu.

Ha nu en trevlig kväll, jag ska krypa tillbaka ner i hålet jag kom ifrån ;)





Nyfiken i en strut..

Tittar ut ;)

Med tanke på att jag har talförbud för tillfället så får jag passa på att skriva desto mer..

Nu undrar jag:

Vem är du & hur hittade du min blogg??





Host & harkel..

Är det i halsen, kroppen mår sådär, tror att febern är på gång igen :(

Morgonprommen var en svettig historia trots lagomt med kläder, så jag kan meddela att jag inte mår nåt vidare idag.

Planen för dagen är att försöka vara tyst så mycket det bara går, är hes från gårdagen & det kommer ju inte att bli bättre om jag surrar en massa, dock ska jag ändå åka på möte med jobbcoachen, men hon får snacka & jag lyssnar, det brukar gå bra ;) Hihi..


Idag är det en speciell dag, idag är Pumas födelsedag, hipp hipp hurra för Puma som fyller 5 år :)





Tystnad!

Väntar för denna fröken från & med nu & tills dess att rösten återvänder!!

Kvällens träning har gått kanonbra om man bortser från att min röst har blivit mer & mer ansträngd för varje minut som gått..

I eftermiddags så kände jag mig ok ena stunden & sen sååå sjukt trött nästa, halsen & luftrören irriterade & allmänt bara inte frisk, suck, har INTE tid att vara sjuk!!

Ska koka te, dricka massor med vatten & bara vara tyst till mitt möte i morrn.. Ska bli riktigt skoj med en energi boost & peppning av min jobb coach :) Gillar henne skarpt!!

Men nu är det förberedelse av fika till kvällens avsnitt av Desperate Housewifes..




Strålande sol :)

Självklart var jag tvungen att fota Puma lite i solen, resultatet kommer här :)



Men Matte, varför ska jag behöva sitta här nu då??


Kan jag få ta godisen nu då???



Ska vi gå snart??


Undrar vem som varit här, luktar sååå gott..



Vad var det som lät?? Öronen är på helspänn alltid ;)


Var ute en timme nu på morgonen, hur skönt som helst, nu verkar våren vara här, hoppas vi slipper fler kalla & blåsiga dagar nu ett tag framöver!!

Smider planer för fullt nu, första samtalet gick inte som önskat men jag kämpar vidare! Skam den som ger sig..

Ska fixa & dona hela dagen idag, i kväll är det träning igen med barnen.. Kul!!

Ha en skön dag i solen :)




Dagen..

Har varit lovande än så länge & det roligaste är kvar att göra!!

Har hunnit med ett besök på Arbetsförmedlingen, är numera officiellt arbetslös :/ Men det känns rätt ok ändå än så länge. Har hunnit kontakta ett antal gamla kontakter för att få vägar till ett jobb, på Onsdag är det inbokat ett möte med min Jobbcoach B, ska bli skoj att träffa henne igen :)

Hunnit få kontakt med en tjej som har läst samma kurs som jag kämpar med nu & hon har lovat att hjälpa mig igenom den :) Så härligt!!

I kväll är det föreläsning med en veterinär tror jag det var som jobbar åt Eukanuba, det ska bland annat handla om noskvalster & en massa annat gissar jag, 19-21,30 ska det hålla på. Spännande!!

Har även börjat fundera på framtiden en hel del, mer än så berättar jag inte nu!!

Nu ska jag mysa med Puma en stund innan det är dags för prom & middag för oss..

ha en trevlig kväll!!




Måndag!

Mitt knä värker, solen skiner, +5 grader & det blåser som fan, kan inte bli bättre ;)

Planen för dagen är att hoppa in i duschen nu, sen ett besök på Arbetsförmedlingen, är ju arbetslös för första gången igen på nästan 1 år, känns väl sådär kan jag erkänna men sånt är livet!

Morgonprom på 40 min, skönt trots blåsten, nu börjar det verkligen bli vår i luften, vårkänslorna börjar dyka upp i kroppen & humöret är på väg uppåt :)

Ha nu en riktigt härlig dag!




Slutkörd!

Är nog rätt beskrivning av hur jag känner mig nu..

En stund efter att vi kom hem så insåg jag att det förmodligen skulle vara en repris av Desperate Housewifes på tv, missade det i Tisdags då jag prioriterade förhör inför provet & med tanke på resultatet var det nog tur ;) Men nu har jag fått se avsnittet :)

Efter det så vankades det mat, kycklingmacka, såååå gott :) Sen somnade flickorna sött i soffan fram tills för en stund sedan & nu känner jag mig allmänt kvaddad, har har ont i båda mina knän men framförallt det högra som gjorde ont redan innan prommen så i kväll  blir det vila & värme..

Ska pallra mig ut med vovven på en stund, se om hon vill ha nån mer mat idag, gav henne lite när vi kom hem, & sen hoppa ner i ett skönt bad, orkade inte när vi kom hem men nu börjar det vara dags för en uppfräschning, får se om Pumas tassar ska få sig en omgång med Fungoralen även idag för att få bort den missfärgade pälsen innan blötvädret börjar om igen ute..

Ha en skön söndag kväll på er!!





Söndagen är här!

Och det innebär även att det är dags för Dog A Thon med Bodens Lokala Kennelklubb, den utlovade vårsolen lyser med sin frånvaro än så länge men temperaturen är helt ok, -4 grader, lite blåst men ändå riktigt skönt ute :)

Ska bli skoj att se hur många vi blir idag, förhoppningsvis kommer vi att få en riktigt trevlig dag tillsammans:)

Har precis fått i mig frukost & Puma äter sin förfullt, var egentligen inte hungrig idag med tanke på att jag smällde i mig 4 mackor med kyckling & tillbehör, när vi hoppade i säng strax efter 1 inatt så var jag fortfarande proppmätt!!

Har drömt en massa skumma drömmar inatt, kommer inte ihåg nåt nu längre men när jag vaknade så var det mycket knas som snurrade i huvudet ;) Ska inte se film innan jag somnar verkar det som, hihi..

Ha nu en riktigt skön dag!!




En härlig lördag..

Blidde det idag :)

Efter morgonprommen så vankades det ett varmt bad & lite läsning, sen torka håret & soffmys i väntan på att solen skulle kika fram. En skön långprom i sällskap med Olga, Puma & Fjant blev det, lika trevligt som alltid :)

Hem, sussa en stund, sen iväg in till stan & promma med Lena & Diva, tyvärr inte lika bra väder men skönt ändå med miljöombyte ;) En snabbsväng på Ica & handla, hem & äta mina favvo mackor & kolla melodifestival, är fortfarande så mätt så godis skålen är nästan helt orörd ;)

Hunnit bada Puma & klippa klor oxå, nu ligger vi utslagna i soffan båda 2 & ser Beck film.

Snart sängen & ladda för morgondagens långprom med massor av sällskap, ska bli riktigt trevligt!!




Lördag!

Är på riktigt gott humör idag, dels efter en enkel & behaglig gårdag där allt bara flöt på helt underbart men även för att vi haft en skön start på dagen idag :)

Morgonprom 1 timme, lite lydnad på ridbanan än en gång, gick sen hem efter skoterspåret & Puma fick vara kopplad & skritta fram för att det skulle vara lite tyngre & bättre träning för henne, hem & sen frukost..

Nu blir det ett varmt bad för mig, känner mig lite lätt svettig efter en prom med alldeles för mycket kläder som vanligt, måste blir bättre på det, att klä mig rätt alltså, sällan jag fryser utan snarare håller på att falla ihop av värmeslag!

Ha en riktigt skön Lördag!!




Kvällen..

Har tillbringats hos Sofia, Engla & Tyra.. Har har såå mysigt :)






Allt för i kväll, nu väntar sängen strax!!

Sov gott!





Duktig Ella!!

Har jag varit idag :)

Satte provet, gränsen för G 50 poäng, VG 75 poäng & MVG 90 poäng, jag fixade 84/105 & är super nöjd med det :)

Har sussat en stund i soffan & myst med Puma, var ute 1 1/2 timme tidigare & knatade så vi var definitivt värda en vilostund :)

Kvällen ska ägnas åt att bara ta det lugnt, känner av mitt onda knä litegrann så det blir inga fler lååånga prommar idag utan vi nöjer oss med lite kortare..

Ha en riktigt trevlig kväll på er!!





Snabb update..

Provet kändes bra, behöver nog inte oroa mig för att inte bli godkänd denna gång, kändes som att jag skrev & skrev & skrev & aldrig skulle bli klar, så minst ett G hoppas jag på :)

Är bara hemma snabbt & vänder, ätit en enkel lunch bestående av rostad macka, chilicurry dressing på, skivad kyckling & paprika & sen ost, gräddost ovanpå, mmmm sååå gott :) Nu är magen mätt & belåten!!

Ska ut & promma snart tillsammans med P & H, Puma tycker så mycket om H iaf så länge han sitter fast, hon har en viss osäkerhet mot stora hundar min lilla fröken, var ju lika med Rex när han & Pia var här, hon ville gärna leka men när han hakade på så ångrade hon sig & gick iväg, haha.. Ska bli otroligt skönt att komma ut i solen en stund, är bara -5 nu så det märks att solen börjar göra skillnad på temperaturen, sååå skönt!!

Ha nu en mycket trevlig dag, det ska vi ha :)




Piggelin!

Var jag när jag vaknade idag, vaknade tom före väckarklockan, det händer inte ofta! Kanske är vårkänslor på gång även om det är -14 grader ute för tillfället, brrr.. Men solen skiner så det finns hopp om värme & en härlig solig dag iallafall :)

Ska bege mig ut med vovven i kylan, får se hur långt det blir idag, som ni vet så gillar inte Puma att vara ute när det är kallt!!

Efter det väntar en snabb frukost & sen iväg till skolan för att skriva prov igen, håll tummar & tassar!

Ha en härlig fredag!




Dagens ros..

Till Carina som fixat min nya snygga bloggdesign.

TACK!!





Dagens bilder..

En trött Puma...

Det är ju såååå skönt att rulla..



Simtur i snön.



Vill inte vara med på bild..



Precis rullat igen & är full i snö :)











Det var dagens bilder, en härlig prom på 1 1/2 timme i solen :)





Vilket väder!!

Det är ute.. Blev så glad när jag tittade ut, strålande sol, några minusgrader & vindstilla :)

Morgonprom på 45 min, passade på att stanna till på ridbanan & träna några lydnadsmoment oxå, Puma tycker att det är såååå roligt, i inkallningen så kastar hon sig framåt & runt för att sätta sig, man ser på henne hur kul hon tycker det är :)

Ska sätta igång med plugg nu, prov i morgon, näst sista..

Ha en härlig dag!!




Idag känns det enkelt..

Tänk om varje dag kunde vara så..

Har lyckats med 2 bra saker :) Tänker inte berätta mer än så, men det är inget som är egentligen intressant men det är saker gör mitt liv enklare iaf :) Sånt är aldrig fel.

Ska iväg med brorsan en sväng nu på en liten stund, hälsa på mormor på sjukhuset, inte världens trevligaste bilåkar väder men förhoppningsvis blir hon glad av att se oss, synd bara att Puma inte är välkommen, hon brukar bli gladare av att se Puma än mig ;) Hon vill gärna mata henne med diverse saker eller bara klappa på henne :)

Måste bli en ändring på detta väder nu, känns som att jag ska blåsa bort varenda gång jag sticker ut näsan utanför huset, inget skönt alls, sen blir Puma rätt stirrig oxå av blåsten & svamlar på en del..

Men, nu är det prom, dusch & sen iväg en sväng..

Tjingeling!!







Blåser..

Gör det ute, inte speciellt skönt att vara ute trots att det bara är -4 grader, har iaf trotsat vädret & varit ute i 40 min & prommat, sååå skönt att få röra på sig.

Dagens plan är Plugg, ett besök senare utan vovve, ska hinna in till stan oxå & lämna igen böcker, träffa Lena & Diva för en prom, förhoppningsvis blåser det mindre i stan??

Men nu soffan & Rättskunskap!!

Ha en skön dag!




Playdate med Mimmi..

Olga har stått bakom kameran, tack för bilderna :)



















Kan lova att Puma är trött nu efter denna lekstund, fullständigt utslagen på golvet :) Men roligt har dom haft, sprungit som galningar i soffan & jagat varann oxå, något som Matte Ella varit mindre förtjust i men så är det med valp på besök :)

Nu soffan & fortsätta plugga affärsjuridik!





Dagens ros..

Till den herre som plogar våran gård.. Var precis på väg in på gården efter morgon prommen & ser att traktorn är kvar, hinner haffa den för att få min parkering plogad & ska flytta bilen, inser rätt snabbt att det inte går såå bra, den satt fast kan man säga :/ Fick iaf hjälp av denna vänliga själv som hjälper mig att få lös bilen & sen plogar parkeringen :) Är lite enklare att ta sig in nu när en hel del av plogkarmen till höger är borta oxå :) Me like!!

Är riktigt busväder ute idag, -5 grader & tokblåser samtidigt som det snöar isbitar, små äckliga saker som sticker i ansiktet, inte skönt att vara ute kan jag lova, Puma är inte heller så pigg på att vara ute i detta!

Plugg som fasen nu, ska skriva prov på Fredag igen, läxförhör i kväll, måste ha lite koll!!

Dags att sätta fart!!

Ha en härlig Tisdag!!




Inte helt oväntat..

Så händer det saker hos oss, både bra & dåliga..

I morgon kommer att bli en spännande dag förhoppningsvis, på flera olika sätt dessutom ;)

Har haft en skön dag idag, mestadels ingentinglat & funderat, hur mycket kan man fundera egentligen, speciellt på helt ointressanta saker, nåja, jag är inte som alla andra kan man väl säga ;)

Nu väntar sängen så att jag orkar med morgondagen som planerat ;)

Ha en skön kväll på er!




Fortfarande vitt..

Ute, känns som att det snöat flera dagar nu?

Stackars husägare som inte gör annat än att skotta sina gårdar nu, vissa har varit ute varenda gång jag & Puma passerat idag, jobbigt!! Men hellre snö än slask, det kommer vi få nog av sen iaf!

Middag & kvällsprom avklarad, Puma har fått stekt fläskfile idag, gissa om maten var slut snabbt ;) Nu äter hon med god aptit både morgon & kväll så matte slipper fundera & det är skönt!!

Om 9 dagar så fyller Puma 5 år, då förväntar hon sig minst ett paket av familjen ;) Det hon helst av allt vill ha är en vindoverall för att slippa frysa, men presentkort går oxå bra ;)

Fick betyg på provet jag gjorde i fredags, 2 poäng från G, men slutbetyg på kursen blev ändå G, wieee så skönt!!

Nu är det bara 2 prov kvar innan jag är helt klar med skola, känns skönt men ändå lite tråkigt, har lärt mig massor under den här tiden, nu hoppas jag bara på att få nytta av alla nya kunskaper på något sätt? Bästa sättet är väl att tro på sig själv, måste skärpa mig där & verkligen göra det oxå!!

Men men, nu blir det ett bad för mig, proppmätt i magen & då finns det inget skönare än att luta sig tillbaka i värmen & njuta!!

Ha en skön kväll!!







Vitt, vitt, vitt..

Är det ute & ännu mer väller ner från himlen, hur jäkla mycket till tänker det komma?Tycker iofs att det är rätt mysigt men nu finns det massor redan, kan tycka att våren ska komma istället!

Fått lite gjort än så länge idag, hunnit med morgonprom i snöyran, 45 min med lite lek & bus, Puma fick ett riktigt fnatt ryck & gjorde av med en hel del energi :) Sen åkte jag in till stan en sväng, införskaffade 2 säckar med hundmat & träffade Olga & hennes lilsis. Lilsis Kiki hängde med mig & Puma på en prom i snön, ca 40 min ute, fick en rolig pratstund med Kiki oxå, den ungen är ju störtskön :)

Nu är det ryggläge en stund, är helt sjukt trött av allt snöpulsande men vad gör man inte för att bli en snygging ;)

Ha en härlig Måndag!