Tyvärr..

Så gick det mindre bra idag för oss..

Det var en otroligt noggrann domare som lyckades döma ca 8 hundar/timme, normalt ska en domare ligga på 20-25 per timme..


Har haft kanonväder idag, strålande sol & varmt som fasen, hundarna har lidit en del tyvärr..

Vi har varit på plats från strax efter 9 till ca 16, ca kvart i 4 var det äntligen Pumas tur.. Allt gick bra till en början, domaren fick kolla tänderna utan problem, känna igenom henne på kroppen fram till ryggen, då hon började känna på rumpan så satte sig Puma först ner & tittade på henne, fick ställa upp henne igen för vidare genomgång & då började Puma skälla åt domaren, det är ju något som dom inte får göra.. Lilla Puma stod med svansen mellan benen & var vääldigt liten.. Domaren sa tillslut att hon var människoagressiv och att hon inte kunde bedöma henne alls.. Så det är dagens resultat.. Tråkigt är det väl men samtidigt så känner jag min hund & vet att hon är rädd & osäker för nya människor.. Ska stryka henne från morgondagens utställning är planen, vill inte utsätta henne för mer nu.. Tror att det tar en del på krafterna för henne att vara borta oxå.. Sen vet ju alla som träffat Puma att hon inte är ett dugg agressiv, det är ju bara hennes sätt att protestera.. Sen är det nog i färskt minne för henne våra vetrinär besök då hon fått sprutor med lugnande för att kunna kolla hennes hals.. Det har då iaf förstärkt hennes rädsla för att nån tar på rumpan hennes.. Men men, bara att ta nya tag & öva på att träffa nya människor & att låta sig hanteras av dom..

Pär & jag är oxå trötta efter dagen, ids inte ens fundera på någon mat utan det blir fil, flingor, mackor med massa gott pålägg. Sen blir det en skön långprom med dogzen. Ska lura Pär att träna lite utställningsträning med Albin oxå inför morgondagen..

Hörs senare.. Lämna en kommentar innan du går vidare =)




morsan » 2009-07-18 | 20:20:45

Tjena! Tråkigt att det inte gick vägen med Puma idag. Till och med jag som inte är hundkännare kan väl se att Puma är jätte snäll och gosig. Se nu till att inte gå vilse i skogen igen.Hälsa Pär!

F » 2009-07-19 | 06:31:20

Tycker inte du ska stryka Puma från söndagen. Det är ju bättre att ni övar!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback